Първоначално публикувано от
Валентин.
Отговора ми беше към колегата scutellator, че съм съгласен с неговите 3 реда. А другото, което не че не съм съгласен но не го разбирам, е че мойте пчели докато не изпълнят плодника /8,10,12ДБ или ЛР/ с пчели, пило и мед, не си и помислят да се качват в магазините че да вадя и аз мед. Не само тая зима ами ВИНАГИ ДО СЕГА най-силните ми кошери зимата са били тея дето след началото на август не съм ги барвал ВЪОБЩЕ, най-най-много да освободя някоя пита за осеменяване. И третирането есента. Как вашите остават без храна по нова година не ми е ясно. 15-20 кила мед да заминат за 4 месеца от септември до нова година, еми не ми е ясно. В момента само повдигам таблите от време на време /когато ме скефне/ и ги погледна набързо /кошерите са у нас/ и тея, които септември са били на 8,9,10 пити ДБ сега са на 4,5,6. и не само тая зима ами винаги досега. А иначе през февруари слагам питки най-вече щото в тях слагам и прашец, и един вид ги подритвам по дупетата да се сещат, че е време да се захващат за работа.