Мдаа, определено има бъдеще. Сега нарежда ред лук, ред мръвка, ред лук... Направо си го представям след една година - корпус пчели, корпус прашец, корпус пчели, два корпуса мед ;)
Преглед за печат
Колега,аз китките ги поднесох и чакам те да напълнят гърнето...
ми май няма друго..слагай каквото се сетиш:D
Първоначално,като замисъл трябваше да е задушени воденички с праз,но малко преди да станат готови открих в хладилника малко кашкавал и .....задушено-запечени воденички с кашкавал.
Здравейте,
Страхотно!!!!!!!
А на вкус как е? Ще стигне ли кана вино?
Поздрави, и приятно хапване! Щях да пропусна....... НАЗДРАВЕ!!! Г. Георгиев
Боби,има суджуци за виното.А таз вечер ще пробвам виното с ТОВА.
Осолена-маринован скумрия ++++подправки и ....вече втора чаша вино.
Бравус! Наздраве, аз съм с чайче, че нещо се опитва да ме събори на края на зимата...
Моята рецепта за скумрия ще я споделя друг път.
снимка 1: Лют пипер (щипка), горчица (1СЛ), сладък пипер (1СЛ), соев сос (2-3СЛ), лимон (половин, може и цял), джинджифил (1 СЛ настърган), мед (1-2-3 СЛ според вкуса).
Прикачен файл 3771
снимка 2: Бъркам и оставям 1 час.
Прикачен файл 3772
снимка 3: В тавата с картофки - оваляни в подправки и олио
Прикачен файл 3773
снимка 4: Поглед от фурната (повече снимки няма да има щото излезели от там, моите хиени ще го приключат) :laughing:
Прикачен файл 3774
Пие всичко. Бяло, червено, бира... в този ред или не ;)
Завиждам ви , ако ви избягат жените -няма да умрете от глад.:laughing:
Днес реших мъничко да злоупотребя.................е не с виното.Питам се и мезя,кое е по малкото зло гръбна сланина или салам.
Сланинката естествено.
150 гр сланина на деня е дори здравословно. Тъй че апвай си Ачо и с дзамбъта увеличавай дупките на колана....
Ангеле,аз пък се чудя : черен хайвер или въргаляна в чубрица ,ч.пипер,черен пипер и тн. .
Прикачен файл 3844
Аааа.... и бобец , шарен собствено производство !
Колко , ли му трябва на човек ?
Здравейте,
Няма да ви мисля, да сте ми живи и здрави.
Какво му трябва на човек? Нещо вкусно за хапване, нещо мераклийско за отскок, и после.............. да има кой да го разбере (според нуждата).
Честито Благовещение, поздрави Г. Георгиев
Опа "джам праиш огледало става" Свинско с гъби върху канапе от картофи.Време за приготвяне - една(80гр.) ракия със салата от червена ряпа и морков.
Ачо, женати късметлийка ще дойде.:bigsmile:
Здравейте,
Браво, супер!
Така като гледам май................ ще започна да събирам рецепти да отворя РЕСТОРАНТ.
ПОЗДРАВИ, продължавайте в същия дух. Ще пиша на лични на Матеев да обяви конкурс с награда. Ама май ще трябва да се пробва и на вкус.
Г. Георгиев
Здравейте, нов съм във фрума и ще иаползвам най-вкусната тема за едно "леко" представяне hi; От Бургас съм и засега с повече идеи, отколкото семейства, така че на първо време изявите ми във форума ще бъдат повече като читател, отколкото като участник. И за да не прозвучи всичко съвсем като спам в кулинарната тема предлагам едни лесни и бързи бухтички за закуска :)
Прикачен файл 3923
Е, явно си нов.hi;Трябваше в медец да ги топнеш! ;)А дано в бъдеще само с медец да ги хапваш!:bigsmile:
Да употребим остатъците от Великден.
Днеска си набрах малко земни ябълки(топинамбур),идеални са за салата ,помагат при холестерол,вис. кръвно,газове.Наздраве колеги!Прикачен файл 4086
Градинка,настържи един морков отгоре,капни малко зехтин, домашен ябълков оцет и....сипи ракийка .....подобрява кръвообръщението и всички останали дейности на организма.
Е, дай рецепта ,де.Така в кофата хич не са съблазнителни.Покажи салатката. Да видим с какво я "поливаш".
Тя рецептата била в движение докато пиша;).Няма да е грешно и още една да видим.hi;
Aз не ги настъргвам,а ги режа на тънки шайби за да са хрупкави.Може да се комбинира със почти всичко-сирене,ябълка ,морков и т.н. Във Франция и Германия ги консумират и печени и варени(вкусът бил съвсем различен),ама аз още не съм опитвал така(липса на време). Наздраве отново!
Знам че не е много по темата, ама ако го погледнем в перспектива...
Как ги отглеждате гулиите? Аз преди месец купих 2-3кг и ги посадих като картофи. Ама от там нататък... поливане, колтучене, подрязване, вързване...?
Аз не ги отглеждам колега, просто отивам на една изоставена нива ,добре напоявана по естествен начин и си изкопавам колкото си искам.В мрежата има доста подробна информация как се гледат .Там научих ,че най-са вкусни след като преминат студовете и грудката премръзне добре ,та ..затова чак сега се сетих да ги "бера".
Между другото ,доста добър медонос и то точно през най-яловия период-септември.
От няколко дни се изкошавам да ви предложа вариант за закуска или десерт.Е... По "интересно" е когато тръгнат ливадите.
Ето и основното ястие........
Предложение за закуска.Кълнове от елда залети с мед.
Това е десерта.;) А нещо за ядене?:bigsmile:
Една здравословна закуска и от мен(мляко, микс овесени ядки, мед и прашец)
Прикачен файл 4301
Ако млякото е домашно това е върховна закуска
Като сме на тема сладки неща ето и един бърз десерт, който пробвах вчера и се получи добре.
Върху шайба от грейпфрут се слага бисквитена смес приготвена от:
- бисквити без значение какви, може и маслени;
- масло;
- мед(разбира се);
- орехи;
Количествата са на око, като идеята е да се стигне до смес, която не е ронлива, а е леко стегната(влажна) след смилане в блендера. Орехите се слагат накрая за да останат на по-едри парченца, за да се усещат при консумирането.
Грейпфрута се нарязва на шайби, слага се сместа отгоре и се пече докато сместа започне леко да се зачервява отгоре.
Прикачен файл 4317
Сервира се с топка сладолед отгоре.
Късно Гювече (все ги правя в 03-04 сутринта :) )
200гр сирене
Месото е по желание на клиента
100мл домат консерва
1 с.л домашен кетчуп(гъсто пюре, леко е кисело)
1 с.л кисело мляко
1 ч.л мед
1 ч.л маргарин
1 ч.л олио
1 ч.л соев сос
1 яйце
1бр люта чушка
Сминдух, чубрица, много малко босилек и мента(гюзум), червен пипер, черен пипер
200-300 градуса 15-25мин. Подправки се слагат на дъното и върху яйцето
Късни спагети - Една порция
20-30бр спагети
10 Маслини без костилка(кафяви в зехтин, а не във вода)
100-200гр сирене
2-3 с.л Соев сос
Сминдух, чубрица, много малко босилек, лют червен пипер и много малко черен пипер
Спагетите се слагат във вода и се варят докато омекнат. (Не се чака водата да заври, а се слагат в студена вода)
Трябва да омекнат, но да не са кашкави и по-скоро леко твърди.
Излива се само водата и се слага соевия сос, нарязани маслини и подправките. Препържва се докато соевия сос почти се изпари, но спагетите остават цели(не на каша)
Спагетите се сипват директно в чиния(без да се цедят, няма какво да се цеди) и се добавя сиренето(предпочитам натрошено)
Сиренето и спагетите трябва да са равни като обем в чинията и грамажа зависи от това колко са набъбнали спагетите.
Водата която е попила в спагетите се измества от соевия сос. Тоест, колкото повече вода попият спагетите, толкова повече сос ще вземат при препържването.
Малко е трудно да намериш точния момент за изливането на водата, но като го направиш няколко пъти и се научава. Използвам Barilla Spaghettini n3
Като ви гледам как хубаво готвите и се чудя, кога перете, чистите, простирате, гладите, миете чиниите? На мен все не ми стига времето.:crazy::bigsmile:
Вместо да губиш време за чудене отваряй съответните теми и.........
Поезия ,акация ,мед .....Аз знам ,че в една къща жената става сутрин и прави баница .Във входа мирише хубаво и съседите си умират от завис.Е ,ако и мъжа е бил в час по някое време вечерта.:bigsmile:
Ако са Ви сготвили препечена филия със сирене - много ще ме намразите, не гледайте снимките.
Дюнер-Борито-Тако
300гр пилешко филе, чисто като сълза
1кг картофи
1 малка зелка
1 краставица
2 домата
2-3 моркова
1 кисело мляко
1 чесън
2 Пипера-чушки(за Старозагорци)
2 глави лук
1 Къдрава салатка
Маслини
Копър
Чили
Соев сос, сминдух, лют пипер, мащерка и т.н и т.н
http://s23.postimg.org/4p2szvl87/CAM00863.jpg http://s23.postimg.org/8vnnf7ktz/CAM00864.jpg
http://s23.postimg.org/4evagj6lz/CAM00869.jpg http://s23.postimg.org/gcwuufad3/CAM00870.jpg
Аз пък след малко почвам да си сърбам попарата. Тоест да се мъча с резултата от тазгодишния си опит в пастърмопроизводството. Както казах и преди, всичко правя на око и тоя път стана лееко соленичко, две парченца и половин кенче заминава. Мъкаа, мъка. Но - всеки трябва да си носи кръста!
Прикачен файл 4377
Наздраве и от мен.Продуктите за салатата.........
колега това мезе от де го имаш
На това мезе , само с едно кенче си е мъка .
Ха , наздраве .
филе елена е мезе за всякакво пиене аз много го тача ама колегата не казва от де го има:bigsmile:
От тавана а после от фризера :bigsmile::bigsmile: а още преди това от кочината или от гората
Е споко де, на всички ще отговоря, ъц, простете.
Наборе, както винаги, безусловно ти приемам забележките. Ножът е първият дето ми падна на ръката, ама нали сърце мъжко не трае... На другите снимки ще съм с каракулака. А повечето пломби са ми от гимназията, от Бай Тошовото време, знаеш как е със стария материал, хаха.
Делта, едно кенче ми стига. Аз съм улегнал мъж на средна възраст и гледам по-рядко да повтарям. Само при необходимост;)
Златарски - собственоръчно мое производство, лява рибица от селско прасе, гътнато по класическата технология /ае Дамянич, форума чете ли го някой Брюкселски чиновник?/ от добри хора. Рецептата е оттук оттам из виртуалното пространство и мои импровизации. Убий ма, не мога ти обадя как съм го направил...
Имам сериозен проблем обаче. Дълбоко се надявах, че фамилията ще правят забележки и няма да го близнат. Да ама не, мълчаливо и кротичко нагъват... Малките притикват с минерална водица. Ае мъка... Наздраве...
Абе...който те пита казвай, че месото е от супермаркет Квик-ланд. Брюксел и храната и социалните помощи иска да ни спре.
Тези дето претендират много, просто не са виждали как се коли правилно.
Това много ли е хуманно?!?!
https://www.youtube.com/watch?v=gsVKNKGirvY
Прикачен файл 4451
Ха, познайте това какво добиче е.:bigsmile:
Прилича на пилешки сърчицаdrinks;
Едно слузесто и с рога.;)
Тази сутрин сготвих на моето семейство катмопалачинки.Ето и рецептата:
1/2 ч.ч.кис.мляко;1/2 ч.ч.прясно мляко,3 яйца,1 ч.лъжичка сода,половин ч.л.сол и още толкова захар.Брашно колкото поеме.Като се изпекат на сача мажа с масло.Приятен апетит и наздраве!
Ето как постъпвам със едрите рибоци.В случая отделям пържолите на толостолоба,а глава,опашка и др. в тенджерата за супа......но готвенето друг път.Утре съм на чеверме....
Аз го отхлюпвам отгоре едновременно от двете страни. Отделям гръбнака, чупя го на две и заедно с чутурата и опашката ги предавам на jordanova.
Голям смях(излгация).До като въртяхме чевермето(5 часа с дрането) колегата направи безброй снимки -отгоре от долу от ляво от дясно огньове, жарави,дране,набучване на кол,алангре,печено......Ноооо оо оказа се,че свалил картата на апарата да прехвърли стари снимки и я забравил забучена в лаптопа.......А "картинката" си беше твърде апетитна не така,както в тъвата...Както и да е нищо не остана....
Кратка разходка, необходими продукти(маслото не се вижда, с олио или зехтин не е същото) и краен резултат. Всъщност крайния резултат беше, че наблюдаващите изтърчаха за още студена бира!
На слаб огън за да не залепне и да се изпече хубаво.
Я какво намерих в гората вчерааааа:
Прикачен файл 4937
Като начало, малко не традиционно ги пробвах с масълце, черен пипер, магданоз и лимон...
Прикачен файл 4938
Получи се добре, и 2л бира заминаха на бърза ръка.
За да спазим традицията и паниранки направихме, че и за довечера останаха...
Прикачен файл 4939
Тази сутрин "лях" такива основи. Разграждат ги бързо :bigsmile:
Най-после успешна рецепта за гофрети.
Прикачен файл 4971
Браво колега,страшни пърхутки.Винаги съм искал да опитам.И аз намирам от гигантските понякога,но не съм пробвал.Какъв им е вкуса?
Различните рецепти имат различен вкус. Задушените са като мозък пане. Панираните за като... пържени филийки, ама от гъба :bigsmile:
Тази гъба няма отровен двойник. Ако намериш, отрязваш я и ако вътре е млечно бяла, без жълтеникави отенъци, смело в кухнята. Преди да се приготвя, се "обелва" кожата, която е подобна на мъхеста хартия на два пласта.
Днес си "сготвих" ябълков оцет. Продукти: ябълки, 300гр. мед на кило ябълки, оцетна гъба от предишния оцет, вода.Също днес си "сготвих" и медовина. Продукти: мед-3кг. на 10литра вода, 2 ябълки, 4 лимона, 15гр канела, 2 зърна дъвка, мая за хляб.
Каква е тази оцетна гъба? Дай по-подробна рецепта за медовината, доколкото знам трябва да престои към 6 месеца за да е готова.
Че то и оцета няма да стане за ден.Оцетната гъба всъщност са живи оцетни дрожди-демек утайката.А медовината;Разтваря се меда във водата(може и да се свари) след това се добавят нарязаните ябълки и лимони,добавя се канелата(може и без нея въпрос на вкус),добавя се дъвката.Маята се добавя за да може да стартира ферментацията,като предварително се разтваря в чаша вода.....На мен ми харесва с добавяне на канелата,но не трябва да се прекалява с нея защото аромата става натрапчив.Наздраве!
http://s27.postimg.org/p42p6fvjj/IMG...920_151456.jpg http://s27.postimg.org/zff1z3n8v/IMG...920_154342.jpg
Макарони с 4 вида зеленчуци, яйца, 2 вида сирена и сусам + сосове и подправки
http://s2.postimg.org/gr2c0igmd/IMG_20150925_223046.jpg http://s2.postimg.org/palpy9oyt/IMG_20150925_224212.jpg
Яйчен омлет с кисело мляко, кашкавал и сирене + подправки
Кадаиф
Като каза кадаиф, миналата седмица в турски ресторант опитах десерт КЮНЕФЕ, невероятно вкусно!!!
Препоръчвам да се опита!
Това е част от обяда ми.Всичко е домашно производство....В унисон с едни коментари в друга тема ще се опитам и аз да направя калкулация....Според уважаван от мен колега, ако отида в кръчма, обяда ще ми излезе по евтино....понеже не съм вложил труд в отглеждане на:
1. лозе и направата на вино.
2. отглеждане на лук и тикви - копане, плевене, поливане..,
3. отглеждане на прасе....до луканките....
4. готвене и....Но погледнато от моята камбанарийка, матиматиката ми изглежда по "вкусна". Наздраве!
Да се прави математика има смисъл само ако човек иска със същото количество личен труд да постигне по-големи резултати. Тогава и само тогава сметките могат да помогнат. Алтернативата е човек да се остави на течението и водовътежите, които за съжаление са много, защото други хора плават по същата река и за разлика от нас те много добре си правят сметките.
Иначе твоята математика не я знам, но по всичко изглежда, че крайният резултат е впечатляващ. Поздравления .... drinks;
Понеже времето е пивко си сипах втора чаша вино и ще се опитам да "сготвя" още малко математика с куп подправки(неизвестни).Ако сгреша(загоря) математиката,моля да бъдете снизходителни.
Наистина,ако поставим на везните на времето, продуктите за моят домашен обяд,биха стрували по скъпо отколкото ако отида на ресторант.Примерно обядът ми в ресторант ще струва един надник-40лв-демек пари.Но пък в къщи ще ми струва само време(е,не само) и то от свободното време през годината,като това време докато се пулим в компютъра???????...И така,в кръчмата трябва да давам пари,а в къщи само свободно време.....До тук с моята математика.Сега се чудя,как да изкарам пари от единия си джоб и да ги сложа в другия си джоб,за да си платя за изгубеното време.......Времето е пари.Наздраве!
Хора, за кви пари правите сметки. Здравето е безценно! Всички колбаси, наденици и там подобни от магазина са БОКЛУЦИ!!. Най - добро си е домашното. Ако пък се разчита на от магазина трябва много внимателно да се четат етикетите и пак няма гаранция. Вие знаете каква е разликата между меда произведен от пчеларите и меда в магазина. Запомнете, че на "производителите не им пука за Вас, просто гледат да печелят. Същото важи и за "държавата".
Онзи ден,тъстът ми довърши бройлерите и удари калемчето - излизат му 4лв.килото чисто,но без труда.Пилетата излизаха между 2.5 и 3 кг..Аз пък си приготвих пет буренца с винце(да поливам пилетата),медеца ми черен,черен, па гъст, чак взех да го режа на кубчета и увивам с амбалажна хартия.Джибромицина и той скоро ще отлежава. Хайде да сме живи и здрави и той най-вече,че той ми прави кошерите.drinks;
Наздраве на всички,които смятат че щастието е в сърцето,а не в парите.
Наздраве!
Абе щастието не е в парите, но с пари мога да си купя 0,700мл течно щастие :)
http://megatrade.bg/Glenfidich-0-7l-30god
Дамянич,не си прав защото аз от сърце мога да ти го подаря.Па макар и да съм го изкарал с г_за си.
Очаквах подобен отговор от теб.Твоят тип щастие се продава и в прахообразна форма.Но май няма да намериш линк за него:cool:.
Не съм си го и помислял.Като стане етъра ще почерпя.
Ей , най-края стигнахте до консенсус .
Наздраве на всички,които не се притесняват да казват това,което мислят.:)