Според мен , вторият магазин се слага под първия(може и върху първия, зависи от пчелите), когато вече първият е пълен , но не е запечатен. Целта е да стои от горе за дозапечатване.
Преглед за печат
и аз от тая година пробвах с 2 магазина но нещо не се получават нещата може би има некоя малка хитрост която се прилага
При мен дори съм слагал и по 3 магазина. При много силна паша, например акациевата, следя двата магазина и когато ги "залеят" с нектар слагам трети магазин. В крайна сметка се вадят два магазина, но както каза Матеев трябва да има място за слагане на нектара.
не знам но не се получи слагам долния отгоре след като е напълнил около 30% и рамки за градеж през една шахматно не знам може и от постоянното тровене на пчелите тая година да не се пулучи ако некой е по компетентен да сподели как се поставят 2 магазина
Незнам тази Златарица къде се намира ,но има голямо значение вида и силата на пашата.В моя район първият магазин преди го слагах около 15 май.Пиша преди ,защото сега сеят рапица и ги слагам по-рано ,според семейството.Като разлеят първият ,слагам втория под него.При добра паша докато разлеят втория ,първия е готов за центрофугиране. После се връща пак под пълния.Така до края на сезона.За рамките за градеж- при добра паша /при нормално семейство/ изглаждат цял магазин и го пълнят с мед.При година като тази може дори и няколко основи поставени през една ,да останат неизградени.Това е.Надявам се че си прочел и линка на колегата.
благодаря колега за съвета ще пробвам и по твоя начин
Тази година на един кошер му сложих 5 магазина един върху друг.Пчелите си ги напълниха без проблеми.