Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 189 от 683 ПърваПърва ... 89139179187188189190191199239289 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,881 до 1,890 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Ужилванията , нямат връзка със системата кошери , все едно , колко катастрофи са станали с БМВ , Мерцедес или Москвич .
    Важна е , внимателната работа с пчеличките .
    Разбира се че системата няма значение. Исках да кажа, че когато гледах ДБ (тогава нямах никакъв опит, не че сега е много) като вадех питите мачках пчели и това ги побъркваше и така се бяха озлобили, че никой не искаше да идва на село с мен. Сега работя и с щипка и не мачкам нито една пчела и детето тича по цял ден из пчелина.

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    [QUOTE=delta.e;70342]
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Никога не съм напушвал през прелката, даже последно време и пушилката не паля а пчелите не ми обръщат внимание когато отварям кошера. Тази година имам 10тина ужилвания от 43 кошера

Ужилванията , нямат връзка със системата кошери , все едно , колко катастрофи са станали с БМВ , Мерцедес или Москвич .
    Важна е , внимателната работа с пчеличките .
    Сигурно си прав и внимателната работа е важна...интересното е че ги работя по един начин всичките и всеки път когато съм жилен е от един кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Вече се чудя дали да отварям този кошер.Толкова нерви и агресия няма,а и като цяло си е загуба на пчела.Ръкавиците ми се обсипват с жила и си давам сметка,че това е фира и отслабване на семейството.Скутелатор беше качил няколко снимки в тема за кипърски пчели,като ги гледам все едно моите "любимки" виждам.
    Подари го на мен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Сигурно си прав и внимателната работа е важна...интересното е че ги работя по един начин всичките и всеки път когато съм жилен е от един кошер.
    Щом имаш проблем само при един кошер това се оправя лесно със смяна на майката.

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Подари го на мен.
    Не ти мисля злото...

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Не ти мисля злото...
    Дай му го и като го оправи да ти го върне.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Каква е разликата между кошер със 1 магазин и кошер със 2 магазина,каква е ползата от 2 магазин ?

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    [QUOTE=thegame999;70536]Каква е разликата между кошер със 1 магазин и кошер със 2 магазина,каква е ползата от 2 магазин ?
    Ползата е, че при силна паша няма да чакаш запечатване на първи магазин и слагаш втория. С един магазин губиш от общото количество събран мед. При слаба или провалена паша понякога и един магазин е много. Всичко си е според района, трябва да го познаваш...

Наблюдател
    Регистриран
    03.08.2014
    Цитирам известен потомствен пчелар и научен работник в института в Костинброд Панчо Запрянов:
    "Магазините(или медовите корпуси) са прикачния инвентар на един трактор колкото са повече толкова е по-ефективен"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Каква е разликата между кошер със 1 магазин и кошер със 2 магазина,каква е ползата от 2 магазин ?
    Пчелите носят в кошера НЕКТАР, а не мед. Този нектар за да се превърне на мед, първо трябва да се ОБРАБОТИ. Обработката се извършва посредством разпределянето му по стените на килийките, където стои известно време, докато влагата се изпари. При това положение пчелите се нуждаят от МНОГО НА БРОЙ СВОБОДНИ КИЛИЙКИ за капчици нектар, които след сгъстяването се събират в ЕДНА ЕДИНСТВЕНА КИЛИЙКА МЕД.

Извод:
    Дори и да знаете, че от дадена паша ще бъде събран само 1 корпус (магазин) с мед, пак трябва да сложите втори, за да имат пчелите достатъчно свободни килийки за обработката на нектара. Ако това не го направите, ще имате по-малко направен мед, защото при задръстване на всички килийки с нектар пчелите просто спират да излитат за нов. Нещо повече - задръстват и майката, което пък води до силно отслабване на семейството 30-50 дена след пашата. Всеки ден със задръстена майка означава 1500-2000 по-малко пчели в семейството след 21 дена.

Страница 189 от 683 ПърваПърва ... 89139179187188189190191199239289 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 28 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 28 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •