Първоначално публикувано от
Mateev
Манипулиране е когато казваш НЕИСТИСКИ НЕЩА от типа "не си продавайте меда, чакайте след нова година, вашият труд е безценен" и всякакви други подобни. Наистина във форума имаше такива манипулатори, които бръщолевеха врели-некипели, и който ги послуша - сега може да духа супата.
Когато обаче се казва истината - само истината и нищо друго - това не е манипулация. Това е ИНФОРМАЦИЯ в най-чистата нейна форма. Точно манипулаторите във форума (да не им изреждам имената) ми попречиха на мене да ви кажа САМАТА ИСТИНА. Знаех я 2-3 седмици преди да набера смелост да ви я кажа, но си мълчах именно заради манипулаторите.
Това, което се случи е, че много пчелари ЗАГУБИХА ПАРИ заради няколко МАНИПУЛАТОРА, които бръщолевеха глупости в тази тема. Тяхната некадърност или простотия - знам ли, беше заплатена от много други невинни пчелари, които можеха да си продадат меда на 5.20, но се подведоха по простотиите, плещени в тази тема. Можете да им видите имената, ако се върнете няколко страници назад в тази тема.
Вземането на правилни бизнес-решения предполага получаването на НАВРЕМЕННА, ТОЧНА и ВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ. Който я имаше, успя да се измъкне сух от тази каша. А който вземаше решения на базата ИЗМИСЛЕНИ ИЛЮЗИИ, сега може да се сърди само на себе си. Жал ми е за хората, които загубиха пари. Можех да помогна на поне част от тях, давайки им навременна информация, но за съжаление ПРОСТОТИЯТА ВЪВ ФОРУМА този път победи. Тези, които повярваха на простотията, сега могат само да ближат рани. Съжалявам ......... можеше да бъде предотвратено .......