Матеев ако ми подариш 1 майка и заедно с нея ми изпратиш примерно една китайска бамбукова игла за прехвърляне на ларви, аз съм съгласен да ти платя 30лв. за иглата.
Преглед за печат
Матеев ако ми подариш 1 майка и заедно с нея ми изпратиш примерно една китайска бамбукова игла за прехвърляне на ларви, аз съм съгласен да ти платя 30лв. за иглата.
Ти имаш заявени при мене 5 майки БЪКФАСТ, така че ти се полагат 25 лева неустойка. Кажи начина и метода, по който да ти ги изплатя. С молба по-нататъшната кореспонденция да се води не в публичното пространство, а в ЛС.
Ясно осъзнавам, че част от заявките за майки бяха провокация от страна на мои врагове, направени с една единствена цел - да ме компрометират в публичното пространство. За съжаление това вече няма как да се случи. Сега очаквам тези провокатори да се активизират и да ме направят по-черен дори и от дявола. Не ме карай да си мисля, че и ти си от тях.
Към всички останали, на които съм обещал пари като неустойка - моля в ЛС ми дайте банкова сметка, на която да ви преведа съответните суми. Алтернативата е да ви ги дам в брой някога, когато се срещнем по пчеларските изложения.
Г-н Матеев, найстина се надявах че Вие ще снабдите любителите пчелари (аз съм от този тип) да експериментират с друга раса пчелни майки и да открият разликите спрямо собственото си производство. Расите които посочихте че ще предлагате за сезон 2015г. От доста време търся човек които да произвежда раса Карника и бъкфаст и да бъде отговорен към обещанията си ,но уви само оставах с обещания и нищо повече. Имам заявка при вас за 1бр. карника и 1бр. бъкфаст. Не искам компенсация от 10лв. или там каквото предлагате. Не желая да се обиждаме или категоризираме, но Вие се оказахте поредния ОБЕЩАЛ и "излъгал-подвел" колегите си пчелари. Не е пристойно това ваше дело за сметка на някаква статистика. Пожелавам ви успех във Вашите начинания! По този начин не се печелят нови членове, а само се ........, ако сам се досещате.
Освен статистиката за предпочитанията на колегите и пазарния дял ,станаха ми ясни и други неща както се казва истината винаги излиза на яве
В България се предлагат както майки БЪКФАСТ, така и КАРНИКА. Който не е поискал, той не си е купил. Ако толкова не знаете откъде да си намерите, ами следете обявите във форума, сайта към него и вестниците. Искането обаче аз лично да ви продам такива майки граничи със самоубийство.
Съжалявам, обаче успеха на конфедерацията е с висш приоритет. Не мога да си позволя бъдещето на всички пчелари да го поставя на карта заради 2-3 човека, които искат лично аз да наруша закона. Съжалявам, но това няма как да стане.
За мене лично отказа ми тази година да продавам майки е една ГОЛЯМА САМОЖЕРТВА, направена в името на всички пчелари. За пореден път жертвам хиляди левове ...... Надявам се, че го оценявате този факт. А ако някой от вас въпреки това поставя личните си интереси (за 2-3 майки) над интересите на всички пчелари - ами нямам какво да кажа. Оставам за пореден път с отворена уста ....... Чак не мога да повярвам, че това е възможно ......
Колкото и да ме критикувате, аз съм дълбоко убеден, че постъпвам правилно. Живот и здраве за догодина да се лицензирам, тогава ще ви продавам качествени майки на изгодна цена. Живот и здраве да успея да променя закона, тогава ще имате и шанса законно да си купувате и други породи пчели. Дотогава обаче закона трябва да се спазва, независимо от това дали е добър или лош.
Ще ти подаря 1 брой КАРНИКА и 1 брой БЪКФАСТ, ако в това се състои личния ти проблем. Закона обаче няма да го наруша, колкото и да ти се иска това да стане. Съжалявам.
Има ли и други недоволни, че аз отказвам да наруша закона? Хайде, покажете се, че ми е много любопитно кои други са хора на доцента, готови да затрият бъдещето на всички български пчелари .......
За който не знае, Scutellator предлага майки БЪКФАСТ. Гледа си ги съвсем законно в Гърция. Ефрем Моллов предлага майки КАРНИКА. Той също си ги гледа съвсем законно в Гърция. Ако някой иска съдействие, мога да му дам информация как да си ги достави тези породи майки. Например ако ми потвърди в ЛС че е съгласен, мога да прехвърля заявката му към съответния човек, заедно с данните по нея (имена и телефон).
Та хайде да го приключваме случая и да не правим от мухата слон. Който наистина ги иска тези майки, може пак да си ги получи. Важното е да не съм аз продавача - вече ви обясних защо.
А какво стана с пазарната икономика, с отворените граници в ЕС ?
Защото и аз попитах дали е законно да се произвеждат и предлагат майки, ако не си лицензиран за това и ми беше даден горния отговор.
Евгени, задаваш неудобни въпроси човек ;). Ще бъдеш обявен за човек на ДОЦЕНТА И НА ГАНЧО :laughing:, а не за свободомислещ. А, за малко да забравя и за ПРОВОКАТОР, а не за човек с поне малко сиво вещество в черепната си кутия, на когото му възникват естествени въпроси при открито несъответствие. Също ТЪРСИШ СМЕТКА в ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО, а това е забранено щото покрай теб могат да наберат смелост и други...къде отиваш ти, може би... :laughing: . Е аз лично те поздравявам за зададения ъпрос и с интерес ще проследя отговора.
ПП. Аз също с този пост :bigsmile: . Но на мен ми е за втори път и очаквам - леко баннат да остана аС.