Е аз като малък си правех димки с този разтвор само , че с весник;)
Преглед за печат
Мисля да пробвам с ракия, дали ще се получи ?
Ще стане! Амониевата селитра е идеална за охлаждане на ракуя на пчелина. Слагаш шишенцето с ракията в едно канче с вода, сипваш една шепа амониева селитра и разбъркваш добре. След половин час имаш студена ракия за аперитив. На тоя номер ме научи един стар селянин на една студентска бригада преди много години.
Не е нужно накисване- от 1 до 2 супени лъжици(сух амониев нитрат) в добре разпалена пушалка. Гъстия дим се отделя за по малко от минута-през това време се опушват колкото кошера успееш.
Интересното при мен беше, че по този начин придадох 3 майка тази година, но месец, два по-късно ги самосмениха всичите.
Бреййй, че и преди толкова години ли е имало студентски бригади? Ти, да не си бил студент на стари години - по наше време. Амониевата селитра става за охлаждане на какво ли не, а става и за приспиване на пчелите, но не се прави на луд, а кажи диетилов етер, освен за приспиване на пчели, става ли и за дъъълго приспиване на "ора" (пчелари). Голям мушморок си, постоянно се правиш на утрепана лисица.
Не, бил съм на студентски бригади на млади години, когато учех в МЕИ - между 1972 и 1976г.
Радвам се, че признаваш способностите ми да бъда различен. За съжаление не мога да ти отвърна със същото. Ти какъвто и да се опиташ да се направиш, отдолу си остава да личи най-обикновения простак.