Еееееееее, тъкмо беше започнал да ставаш добър човек и пак те накацаха таласъмите.:bigsmile:
Преглед за печат
Аз подкрепям Мухозол - истината трябва да се казва в очите, дори и когато от нея много боли ......
През живота си съм се нагледал на всякакви възходи и падения на цените на какви ли не продукти, суровини или стоки. За мене това е естествен процес и аз въобще не съм изненадан. Просто пазара така работи и е крайно време да свикнем с неговите капризи.
Може да ви прозвучи невероятно, но всякакви опити да се прогнозират бъдещите цени на една или друга стока винаги завършват с ПРОВАЛ. Прогнозирането е НЕВЪЗМОЖНО и това е близко до ума. Ако дори само за момент приемем, че някъде някой е в състояние да прогнозира бъдещото движение на цените, то тогава досега този човек щеше да е спечелил всички пари на земята. И след като такова нещо не се е случило, значи ПРОГНОЗИРАНЕТО Е НЕВЪЗМОЖНО.
Какъв е основният извод от едно такова разсъждение? Ами извода е много прост - ако имаш мед, продавай го на ТЕКУЩАТА ПАЗАРНА ЦЕНА, без да те интересува каква е тя. Всеки опит за забавяне на продажбата в чакане на по-високи цени ще доведе до вероятност 50% за по-високи цени, но другите 50% вероятност са за по-ниски цени. Крайният резултат не е много по-различен от играта на рулетка. Има обаче един сериозен логически проблем - ако имаш 1 милион лева на сметка, можеш да си позволиш за кеф да проиграеш на рулетка да кажем 1000 лева. Но ако сметката ти в банката клони към нула, то тогава играта на рулетка с 1000 лева е ВЪРХОВНА ГЛУПОСТ.
Да ме извинят някои "умни" колеги от форума, които ме критикуваха, че съм си продал меда на 5.20, но за съжаление истината е, че аз взех РАЗУМНО РЕШЕНИЕ от гледна точка на теорията на вероятностите, а те с всичкия си "акъл" този път се оказаха прекарани. Сори, ама незнанието и некомпетентноста водят само до такива резултати ......
Циганите започнали да изкупуват мед на 5 лева без договор и проби един почнат са го излъгали да си продаде меда.
Възползват се от измислената ситуация на прекупвачите и после ще продават на висока цена. До къде сме стигнали че и циганите да ни клатят.