Какавидата не е ли запечатена? Ако е запечатена, нещо не се връзва.
Преглед за печат
Какавидата не е ли запечатена? Ако е запечатена, нещо не се връзва.
При мен се вижда изхвърлянето на поразеното от акара пило - какавиди. Изхвърлят преди всичко търтееви какавиди, но и какавиди на пчели работнички.
Три мен се вижда много добре, защото пред кошерите има 2 метра бетонова покривка. Ако кошерите са сред трева, това не се вижда добре, защото мравките веднага изяждат този подмор.
Има логика но много драстично решение (аз не бих го направил) любопитно ми е какъв е % на тези който не се почистват
а тези който се почистват дали са с прошарено работническо пило и дали това се отразява на числовият състав на кошер и респективно на медосбора.
Колежке в реда на мисли, нещата бяха бурно развитие, мед и август пълзящи пред кошера пчели . Много тежко опаразитяване . Ако беше към днешна дата щях да намеря начин и в активния сезон да третирам, но злополучния опит е урок . В крайна сметка с-вото го зазимих с доста пчела ! Третирал съм само с ОК !
Аз третирах с Варостоп над 650м надморса акар има видях го по-пчелите,но паша има и аз не знам от къде идват от по високо
Мнение за ленти ХЕРБА СТРИП. При мен се оказа ,че не работят. Третирах на 17 август ,оня ден ги махнах и ги ожулих с оксалова ,еми на отделни кошери четох до сто акара и се отказах. Всичко де е био уж, е балон.
Аз ги сложих около 15 август, а вчера понеже ми бяха останали няколко пакета реших да сложа по една на кошер. След 4 часа проверих един кошер само и на него имаше паднали 20-30.
Обяснението ми е, че през август при поставянето доста акар е бил скрит в пилото, а лентите са се поизмирисали за седмица заради високите температури и не са действали достатъчно дълго.