Остава само да намерим начин да го стерилизираме....
Преглед за печат
Колега няма нужда да натрапваш идеята си за търтеевото млечице. Идеята е много добра. Срещал съм състава на това млечице който беше много подходящ. Съхранението става замразяване във фризер веднага след добиване. Аз лично мисля да го пробвам тази година. Вътрешните ми рамкохранилки са малко по-къси и пускат далаци които и без това претапям загубвайки добри количества такова млечице. Ти всъщност как го добиваш, защото аз си мислех да си правя нещо като преса (тип гофретник) и така да го изстисквам.
Ако ми попадне пак файла за това млечице ще го пусна, че то вече сме се заринали от информация и забравяш къде на какво си попадал.
С последните десетина постинга изглежда навлязохме в зоната на здрача. Всеки започна да рови в интернет и да намира цитати, потвърждаващи неговата лична теория за ползата или вредата от синтетичните храни и добавки. Трябва обаче да се отбележи факта, че в интернет можеш да намериш в изобилие всякаква противоречива информация, и после лесно можеш да сглобиш уж "достоверни" доказателства за каквото си искаш твърдение - за добро или за лошо. Искам обаче да обърна внимание на факта, че е невъзможно с хората да се направят такива изследвания, каквито се правят с пчелите. Никой не може да затвори 50 000 човека в един затвор, и после от раждането до смърта им да ги храни избирателно с една или друга синтетична храна. И след това този експеримент да го повтори многократно. И поради тази причина експериментите с хора в повечето случаи НЕ СА ДОСТОВЕРНИ просто защото не е набран достатъчен по обем статистически материал. Та помислете си - експеримети с хора се правят само през последните 100 години. Това са има-няма 2 поколения, при това експериментите се правят не за целия живот и не върху цялото поколение.
При пчелите това не е така. Експериментите с тях включват ЦЕЛИ ПОКОЛЕНИЯ, при това се извършват МНОГОКРАТНО с много на брой цивилизации (кошери). При това положение статистическата достоверност е милиони пъти по-голяма спрямо експериментите, правени с хора. На такива изследвания вече може да се вярва, стига информацията от тях да е получена ПО НАУЧЕН ПЪТ с експеримент, правен с много на брой пчелни семейства.
И за да навлезем още по-дълбоко в зоната на здрача ще ви предложа още една съставка.... рибно брашно (fish meal). Рибното брашно е отпаден продукт на рибната индустрия, където 60% са отпадъци. Разработили са технология за преработката на отпадъците в рибно брашно с високо съдържание на протеин към 70% и се стремят да го пласират където могат, като тор за почва, храна на домашни животни, та напоследък и в страни като нашата в евтините салами. Има информации, че в някои тукашни саламчета има до 20% такова нещо.
Най-доброто рибно брашно е норвежко по технологията LT. Има високо съдържание на пепел и сол, така че ако се пробва за пчели ще трябва да е в малка пропорция.
http://www.norsildmel.no/portal/page..._schema=PORTAL
http://carpmania.net/zahranki-dobavk...4-ccmoore.html
Бах мама му вие какво ли не ги накарахте да ядът горките пчели,протеини и анаболи за спортисти егати кефа взимат кошера на гръб и си го носят кадето искат.Поне няма да правим ремеркета за подвижно,после брашно от вс. видове сега чакам др.откритие а те горките си искат само мед и прашец.
На пчеларя колкото му стига акъла то толкова са му силни кошерите.
Може и лайна да им дадете те също съдържат суров протеин и то без пари.
Ясно е че простотията е безгранична но явно целта е уж всеки нищо не дава, ама гледай какви рецепти то само ядрена гориво не им сипахте---какво ли ще стане ааа:laughing:
Като гледа човек то таблици то чудо, да припаднеш. Рибено брашно, хидропрот да за 60-70-80 г. можеби е ставало но за 21 век. Що неги закараме на пицария то по една пица ще им е добре.:laughing:
Проблема с неразбирането идва от това ,че много минерали ползват едни и същи ензимни системи за усвояване в организма. Да речем, че използваш целия потенциал на ензиманта система за усвояване на Цинк (Zn), т.е. я задръстиш с него. Разбира се , че в такъв случай няма как да усвоиш Медта (Cu), която ползва същата система. Така в дългосрочен план от големите дози Цинк ще се получи недостиг на Мед (Cu). Предполагам ,че това е и причината, поради която прашецовите заместители действат само за кратък период (Scutellator беше споменал за това) и след това спира пилото (получава се недостиг на нещо важно)Цитат:
Добавките и витамините могат да са вредни и повечето от тях не се "разбират" помежду си.
Като вкараш един витамин, то друг изчезва от системата. С минералите е същото и в крайна сметка баланса е много важен.
Виж връзките между Zn, Fe, Cu, Mg и Ca, а с витамините става още по-сложно.
Витамин D3 и Мg + Ca
Витамин C + Fe
Ако дозите са малки и балансирани, няма да има "неразбиране" ;)