Ако говорим за яйца, предпочитам едно щраусово- пълнено или гарнирано с пъдпъдъчи яйца!
Преглед за печат
Ако говорим за яйца, предпочитам едно щраусово- пълнено или гарнирано с пъдпъдъчи яйца!
Чета г-н Матеев в другата тема и се чудя защо няма в тоя форум една борса за мед.Всеки да обявява количества за продан и търсената цена,обратното и от изкупвачите.Примерно бай Върбан клея продава 4т. букет на цена 5,20лв,фирма ,,Аз ша ви оправя меда,, търси 30тона. на 5,5лв букет.Всяка обява на някаква символична цена и според количеството.Така ще може и колеги които не се познават да се кооперират за 30тона
На това може да ти отговори само Матеев и е свързано с неговите виждания как да се развива форума. Преди време (2013-2014) в една тема за опрашването имаше предложение за създаването на платформа първоначално само за опрашване, а в последствие и за всичко останало свързано с пчеларството. Но си остана само като идея...
https://www.videosedmica.com/17192?u...mpaign=kuku.io
бат Тянко да направиш две такива
Отворих една бира и се опитах да върна живота на една стара ножка използвана за мотика последните 20 години . Дойде ми салатата и оставам мотиката на страни като вече даже може да реже ляб а аз почвам ракията Прикачен файл 7316
Друмев, гледам, че на линия е колега с ник Ловеца-пчелар ! Не си ти или......... ?
Някой знае ли някой да продава фалшиви удостоверения:bigsmile:да ми пише на лично че се отвори голям пазар:bigsmile:
Ачката ако разбере,че съм прочел 5 пъти документа/национална тайна/няма да повярва.:bigsmile:
То разходи има навсякъде! За това, не е важно колко даваш, а колко вадиш.
Е аз за това сега гледам да изкарам от друго то се е видяло че от мед пари няма да видя:bigsmile:.Едни приятели си продали меда на чужденец че сега търсят да си купят,ама пък всичко им е изрядно и данъците си плащат редовно с по 200 кошера са цялата рода:bigsmile:
То и с другите държавни тайни е така - все ги научават хора, които най нямат правото да ги знаят.
Типично по Български - ако искаш нещо да го научат всички, кажи го само на един единствен човек, и го обяви, че е тайна, и след това му гледай сеира как се разпространява със скороста на верижна реакция.
Точно попадение:bigsmile:.То е хубаво да се изтрие тоя пост ,че гледай утре са ви привикали в ДАНС:bigsmile:
Както е тръгнало скоро ще станем като зърнарите.Да но стане.Щом има пари за оран гледай са отпуснали и пари за боичка и дървен материял да ги постегнем тия кошер:bigsmile:
То отвън не е важно. Там работи един. Ти гледай отвътре състоянието, там работят хиляди....
Май ще дойдеш прав Ачка аз познавам хора дето четяха много.Сега върви ги виж на повечето им изгърмя инсталацията :bigsmile:
http://www.vbox7.com/play:2987e0ab85
http://www.vbox7.com/play:2265df4012
Понеже аз нямам право да взема помощ по Де минимис,че нямам продукция на мед нека хората от МЗХ да разгледат тия клипове и другия път да си сверят часовника като ги дават тия пари и на кого ги дават.Дано г-н Матеев е прав,че четат форума.
Реших малко да избягам от ежедневната суетня и хоп на морето.Тъкмо да съм и по далеч от Данчо......Пльоснал съм си некермана на около150м. навътре в морето и се оставих на вълничките леко да ме полюшват.Поогледах се..ох рахат,сам съм.........,нооооооо гледам нещо от към брега се задава,пени се фучи,като моторница.Мислех,че е нещо от марината на Диневи,но като наближи различих теме със силно оредели керемиди ииии оо изненада-ПАК ДАНЧО.Добре се поизместих,а той профуча край мен с такава скорост,че добре се удари в стария Несебър та да направи обратен завой иначе щеше да торпелира Черноморец.Явно Данчо е на всякаде и нема мърдане.Сега се успокоявам с джин и тоник.Наздраве Данчо-сипвай.
Прикачен файл 7323
Докато разработват ваксината, да си пием джинфиса! Наздраве! Това е моя Де минимис- малко, но на място!
Тянка,като пръскаш китките с пулвелизатора,бъбриш ли им?
Туй са на шефката орхидеите. А съм ги барнал, а ми е отхапала ръката?!?
Не знам откакво се оплаквате, но при мен валя 1-2 пъти за по 5 минути за последните 4-5 месеца. Капаците не успяха да се измият, а кал има по тях от миналата година.
Съседът е неграмотен дърт ерген, на всеки 9дни пръска ябълки, сливи и грозде...нищо, че вече са зрели, той продължава.
Жито и рапица, като от рапицата видях само прашеца, на житото видях пръскачката.
След първите 3 пренасяния на личинки, резултата беше 2 маточника. Виждали ли сте осиротено семейство, да не иска да произведе свищеви маточници?!?!
Ето ми я пашата към момента
http://i.imgur.com/sJOOzCf.jpg
Дамянов към Кичево имаше и слънчоглед .
Мой колега изкара добра реколта .
Дамянич,тоз Тагетес е много полезен за градината! Пъди комари и други вредни насекоми.
Пшеницата не пуска нектар! Реси малко прашец, НО пчелите го събират в наааааааай-краен случай.
Аз съм се насочил към Нова Зеландия. Ако няма мед, барем сьомга и други риби ще има?
Тянка, ти не беше ли по шараните?
Аз съм по омарите. Ама много дребни ми се видяха? Сега чакам да пуснат по едрите и ги почвам. Дотогава мидите и калмарите ще ме задоволяват.
Ти да пробваш лефер на барбекю, и отиде коня у ряката. Всичко друго е немощно.
А бе ачката прибра ли се от морето.Днес го гледам много много не се пече:bigsmile:
Дозата, дозатаааа! Всичко опира до нея!
Тази сутрин, сме на пържени филийки с мед и българско кисело мляко. Наздраве!
http://recepti.gotvach.bg/r-13841-%D...B0%D1%80%D0%B0
Краля на морската риба!!!
Не само...Сбърках хобито- пчелите, държавата и съпругата! Но, с пояснението че спрямо всичко подхождам с любов! Наздраве!!!!
Всички тези неща са поправими!
Ето ти и от мен една собствена рецепта за пълнена пастърва:
Избират се риби с тегло 300-400гр. Изчистват се добре, отрязват се главите и опашките.
Обезкостяват се рибите. Това е една тънкост, която видях в едно предаване на Звездев и после доусъвършенствах. Техниката е следната:
Пъхаш си показалеца там където е отрязана главата между гръбнака и кожата. Започваш да движиш пръста по гръбнака, като с палеца притриваш месото от филето, така че да се отделят от месото костите от едното филе докато стигнеш до мястото на опашката. Повтаряш операцията и с другото филе. Така се отделя цялата кост на рибата, без да се развалят филетата.
Вземаш парче алуминиево фолио за печене, намазваш го обилно с олио или зехтин за готвене. Посоляваш рибата от двете страни и я полагаш с кожата към фолиото. Поръсва се филето със сушен или ситно нарязан пресен дивисил и малко бял или лимонов пипер.
Въху него редиш:
- резенчета тънко нарязан лимон, на който е отстранена кората;
- резенчета пушен бекон;
- резенчета пушено сирене;
- резенчета пресен домат с предварително обелена кожичка и леко посолени.
Затваряш внимателно филето и добре завиваш във фолиото, така че да не може да изтича сока на рибата.
Пече се на средно гореща скара по 10' от двете страни. Сервира се с гарнитура от картофена салата с пресен лук и нарязани маслинки или със задушени на пара зеленчуци. Консумира се с добре охладено бяло вино или розе.
Да ви е сладко!
Данчо днес никакъв те няма.Май си на опашка за деминимис.Моето деминимис ми го изпратиха и удължавам почивката със седмица.Точно на време ми го пуснаха-тъкмо открих превъзходството на септемврийското море.....Иначе днес се запознах с вчерашната "моторница".Оказа се руснак(не си ти)-подарих му самагон да има гориво за утре....А,Тянката с тоз лефер-още малко и ще му клъвна ,като ония шарани.....
Ачка, дошъл си ни в двора, но няма да се обадиш да се видим. Кажи каде си на море, за да дойдем и ние да се топнем в него, че цяло лято мед вадим и не остава време да си осолим задниците. То не е хубаво да имаш много познати пчелари, че са все душмани, но ние сме от далечни краища и това не важи.
Ааааааа и аз съм душманин! Но на ракията и мезето!
А не е тайна.Св.Влас-Св.Георги -това измисли жената..Иначе,според мен,"душманите" ти и на всички ни са само във фантазиите.......има още самагон за добре дошли
Някъде в другите теми споменаха веганите та се сетих.
Веганите не остарявали, а увяхвали.
Веганите не се раждат те покълват.
Те вегетарианците , ако знаят какво ....
Да но ние с Й. Друмев не сме.crying;
Някой ако търси издавам удостоверения без пари почти 10% комисионна.фирмата е ,,крал мед големец,,гр. Медараво 0бщ..Кошериново област Пчелиново.:bigsmile:
само се чудя да ли ще минат тия мой те удостоверения:bigsmile:ако не минат не ме търсете в чужбина съм:bigsmile:
"В чужбина съм" звучи много общо. Бай Шиле поне уточняваше.:laughing:
Сигурно трябва да изчета и " Какво е положението в ........ район", че да схвана хумора.... До края на месеца, може би....
Благодаря, че ме приехте в темата.... И на мен ми се бъбри, понякога...... Дано да не се стреснете .... Без подтекстове, без подсъзнания, без простотии.....
На пчеларството най-големият минус е липсата на колектив на работното място..... Много ми липсват тези взаимоотношения....
Лека вечер!
То в Златарица има доста култови кръчми,,При Кмета,,При министъра,,При Президента,,:bigsmile:и др.
Хумора е нормален.
Просто не съм Ви разбрал горния пост.
Имах предвид, че не съм приятел с прекупвачите и затова няма, да получа удостоверение с-у един буркан мед /от плодника/.
Ще бъде приятно в темата за бърборене. Лека вечер и на Вас.
Само се чудя мен как разбираш почувствах се пренебрегнат:bigsmile:
На теб съм ти свикнал и те разбирам перфектно. Би ли задал същия въпрос на прекупвачите?;)
Да бе ама аз ги разбирам хората:bigsmile:то мой ли да се издържа с такива разходи на месец:bigsmile:Само да му кажа на тоя дето е измислил това за удостоверенията как забрави фирмите от където трябва да се издават:bigsmile:сега всеки даже и аз мога да издавам такива:bigsmile:то диплом за пчелар медар съм си издал ка му ли едно удостоверение да ме затрудни:bigsmile:
Да разбирам ли че и аз мога да ги издавам? Най напред ще издам на себе си и то безплатно, и то без да вадя мед от плодника.:laughing:
Това са били само кориците на Некермана, а м-у тях е бил лаптопа и е чел колегите.:bigsmile:
Ти на море ли ходи бре?
Колега то хубаво си бърборим ами я кажи кой ще проверява тия удостоверения да ли са достоверни или картела ще си сверява часовника:bigsmile:и да ли имаш готова бланка:bigsmile:да покажеш
Гледам г-н Мтеев е на линия той може да каже за юредическото право да си издадем сами удостоверения.Как може да се докаже че фирмата не е била фантом дето ми е купила меда?