Първоначално публикувано от
Валентин.
Ами това е за ДБ 2 плодника. След като извадя акацията /не че е много/ до слънчогледа нямам стоков принос. Слагам наад плодника магазин ДБ с подставка 14см. и в него качвам медовите пити от плодника и запечатеното пило. Ако остане празно място слагам преградни дъски. Отдолу остава плодникя и в него отворено пило, празни изградени пити и някоя основа. Ако пак остане долу празно място пак преградни открая. Може строителна рамка открая до преградната. Около 5-7 дни преди да ги изкарам в слънчогледа намирам майката и я оставям в долния корпус с празните пити и отвореното пило. Отгоре ХР и пак горния корпус със медените пити и затвореното пило. Като излязат в слънчогледа 3-4 дни се облитат като луди. 3-5 дни след като започне приноса, махам ХР и слагам магазин между двата плодника. После друг магазин или центрофугираш. Както ти е удобно и си прецениш. Входа е само отдолу и горен вход на долния плодник през цялото време. При мен се получава, доволен съм. Може би защото акацията не е много силна и не изтощава много пчелите. Рапица нямам в близост. при теб е възможно на рапицата и акацията леко да се изтощат. ако съм пропуснал нещо- питай.