То брат му не го е чул за да ги сложи. Човека работи, а този като някоя селска клюкарка. Само търчи из форума и снася полузлатни мисли. :bigsmile:
Преглед за печат
Говорим за кошер в Бояна,брата само може да мечтае за такива деца.:bigsmile:
Само 143 делим по братски.:bigsmile:
Имам и със снеглерова дъска (двумайчните) имам и до кошерите, имам и на друго място. От 40 кошера направих 70 отводки. Района не е добър, но не е и толкова лош. През година рапица и море от слънчоглед, малко ливада и акация. Просто тази година е кошмарна. До сега всяка година вадя добре + 10-20 кг. в сравнение с другите пчелари в района. Но сега идва слънчогледа и ако отделя ще е супер. Успях да вкарам всички кошери в пашата, подмених майките и всичко което остана продадох. Сега чакам да се оплодят последните майки.
Не видях в темата никой да отговори на въпроса.
Как се спира силен кошер от роево в момент на безпашие без да се отнема част от силата му?
Е как цял ден пишем за етажната собственост и вентилацията.:bigsmile:Но и триците и сламата помага през 3 дена.;)
Аз не ги спирам от роенето, ами го използвам, така че кошера запазва силата си. Дядо ми ме е учил и го наричаше "въртене". Трябва да си постоянно на пчелина, като излезе рой виждаш го от кой кошер излиза. Прибираш роя в тръвна. Отваряш кошера и сваляш всички маточници, слагаш празен корпус отгоре и рязко стръскваш роя. След 10 дена отваряш за проверка дали се е оплодила майката. Силата му се удвоява с новата майка още на следващия ден след роенето.