Оплодила се е и работи яко има да наваксва.
Преглед за печат
Колеги,колко долу горе като дни пчелите освобождават майката от клетката(пластмасовата) при предаване на нова майка?
Ако си счупил капачетата,времето за освобождаване е 3-5дена....
Какво те притеснява времето?Или може би диаграмите те притесняват?Притеснението, по скоро,би трябвало да ти е в посока дали майката ще бъде приета.....Има време СПОКО.
Под израза време имах в предвит,че е на края на сезона и майките намалят доста яйцеснасянето.
Зависи колко е гъсто тестото. Последните ми ги освободиха за под 24 часа. Ако искаш по-бързо капни няколко капки вода на тестото като счупиш крачетата. Ако тестото е най-долу на клетката няма опасност да се омажат пчелите вътре. Аз като видя, че се бавят и са добре настроени действам с капкомера!
На 03.09 сложих клетката, вчера надникнах и гледам пчелите са около клетката настроени според мен добре към новата майка изяли са от едната страна храната наполовина като тунелче ама има време.Ако утре не са я пуснали ще капна със капкомера малко!
п.с.-Предавал съм доста майки и кошера не го закачам минимум 5 дена ама сега времето малко ме притиска и.......
Скоро четох тук-там ,че няма майки на пазара.Мариански ,твоята от къде е?