Младене ако ще си пращаме тоя и оня...., докъде я докарахме ( колега ).
Младене ако ще си пращаме тоя и оня...., докъде я докарахме ( колега ).
Нищо лично Младенчо, но поне пиши без правописни грешки и прочети закона за пчеларството! Кви 10 кошера кви 10 лева??? Ако е спам моля мода да ме поправи?Първоначално публикувано от mladen99
Когато се регистрира пчелина се издава удостоверение за регистрация на животински обект.В това удостоверение пише какъв е капацитета на пчелина .Четох че щом е в регулация трябва да се регистрира и в кметството.
Да задължително, кметовете водят отчет.
Ако пчелина не е регистриран като животновъден обект кметовете определят колко семеиства може но не повече от 10(За пример там където са моите общинския кмет е определил 2 бр.)
Друго е положението обаче ако е регистриран като животновъден обект там областната ветеринарна служба (бифшата)определя колко може в имот които е в регулация.
За пример на мен ми разрешиха 100бр. като естественно се спазва закона - отчет пред кмета при промана на броиката.
Това е което аз знам ако има нещо ново моля споделете.
С новите изменения на не знам вече коя наредба при определяне на капацитета на пчелина се иска задължително становище от общината, независимо дали е в населено място или извън него. Един месец ми костваше това становище, защото пак според някакво изменение, в регистрацията на пчелина не се пише колко кошера имаш, а какъв е капацитета на пчелина. А за да се извади този документ, реално се прави пререгистрация на пчелина.
Вече съжелявам че исках да помогна на колегата, но с вас наистина ви кефи да спорите.
Аз ви казвам реални факти вие не.
И нямам намерения да правя мръсно на никои и да му пращам тоя и оня, ама ме хваща яд на такива дето само си приказват.
днес смятам да ходя при клета да ги регистрирам
благодаря на всички
Кажи после какво е станало и дали има някакви промени,
Не знам какви сложни схеми правите...когато регистрирах моя пчелин,направих следното....Отидох в областната дирекция по безопастност на храните и там заевих капацитет от 100 кошера,като представих нотареален акт за имота...и удостоверението за пчелина беше при мен след 2 дни....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))