Ще пръскат за комари около гр. Свищов. Това писмо получих от кметството където ми е пчелина.
Ще пръскат за комари около гр. Свищов. Това писмо получих от кметството където ми е пчелина.
Този пост е редактиран от volen777; 18.04.2016 в 20:05.
Много лични данни има в това писмо. Иначе хелито преди обяд направи един полет.
А акацията от вчера цъфти...
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Ново пръскане за комари около Свищов http://www.svishtov.bg/news_detail.php?id=6913
Имам чуството че след пръскането само се намножават още повече!
Затваряте ли пчелните семейства по време на пръскане!? имате ли проблем след пръскането за комари? Тая сутрин пак пръскаха!
Не, не затварям. Пръскането ще продължи доста дълго, няма как да се прави график и да се спазва. Кмета днес сподели във ФБ, че са отпуснали 2 млн. лева за пръскане със самолет из всички дунавски общини. Ако са ден-два да го мислиш, а то ...Ще почваме и ние като бабите - Бог да ги пази или да даде дъжд, или да няма градушка и т.н.
В града пръскат нощта а в земеделските райони по обяд, сбъркана държава.
В началото затварях, но аз имам пчелини на 3 места, а те уж ще пръскат пък някаде не пръскат и някои излишно ги затварях. Звъня в общината само ме препащат от телефон на телефон, тък еколозите нямали служебен телефон, пръскат в 19:00 в най дъглите дни от годината, децата тичат по улицата след самолета. Обикновено като пращат писма, че ще се пръска някаква земеделска култура си има упоменато човек който отговаря за пръскането, а в това за комарите нищо, даже не пишат и с какво ще се пръска. Сега съм на гости в Украйна и няма как да ги затварям, но пък утре ще ходим тука на дядото на пчелина да въртим слънчогледа първа качка. Надявам се като се прибера другата седмица и мойте да са понапълнили магазините, ако са останали пчели в кошерите.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))