Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018
Ще присъствате ли на протеста на 10.12.2018
Основните искания са 3.
1.Изплащане на деминимис поради много слабите добиви тази година.
2.След 2020 включване на субсидиране на пчелно семейство в размер на 60 евро за опрашителната дейност която извършват пчелите.
3 Криминализиране на нерегламентираното пръскане и ползване на забранени препарати.
Тези които са заявили, че няма да присъстват с кое не са съгласни от исканията и какви да им доводите.
Трябва да се направи и искане за забрана на вноса на мед в страната.
Малко да допълня .
Основните искания са :
1.Изплащане на деминимис поради много слабите добиви тази година. Минимум по 30 лв на пчелно семейство. ( стига са си мили ръцете с по 3-4 лв , после се бият в гърдите и се хвалят как уж били отпуснали помощ на пчеларския сектор )
2.След 2020 включване на "директно" субсидиране на пчелно семейство в размер на 60 евро за опрашителната дейност която извършват пчелите. (Пиша директно , защото уж бяха отпуснали някакви пари за опрашителна дейност , но всичко бе замислено супер нелепо и обвързано с арендаторите и най вече в тяхна полза , накрая нищо не излезе )
3 Криминализиране на нерегламентираното пръскане и ползване на забранени препарати.Както и в вноса на такива от Турция и други държави. ( Ако хванат някой зърнар с ъс забранени препарати на нива , границата или някъде другаде , да го грози опасност от затвор )
4. Забраняване на смесването на вносен мед с български и предлагането на същия , като българска суровина на европейските пазари ! ( Ако Украйна има някаква квота за внос на пчелен мед в ЕС , не мисля , че държавата ни може сама да забрани вноса на този мед ) .
А всички пчелари от планински, полупланински и запустели райони, които де факто произвеждат автентичния и специфичен български мед, ще получат....????
Ще присъствам с двете си ръце(аз и жената),освен пчел. проблеми,силно ме мотивира факта че една мутра и сие(Бойко Борисов...)ни наливат мозък как и какво...?!Това говедо е з а линч.Жално че единственната му смисленна приказка е за мат'рияла.Боко иде от нас....а да се поопощим.
Дали Боко, дали Чоко, все тая. Двата типажа са взаимствани от комиксите в списание Дъга. А БСП-то яко пуска пипалата, во главе със землячката ви Корнелия.
„… Да ти кажа ли правичката?-И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка – дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам…“
(от „Бай Ганьо у Иречека“)
Няма, за да не предизвикам колики в нечии стомаси. А както казват умните глави, акъла на мъжа, минава през стомаха.
Цитат от нета:
"И все пак става ясно, че храната провокира процеси в мозъка на мъжа, които са проводник между центъра на емоциите и центъра на речта и действията на силната половина на човечеството."
Нека ме извинят нежната част от форума.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))