Някой застраховал ли е свойте кошери.
Някой застраховал ли е свойте кошери.
досега не съм намерил някой застраховател,който да застрахова срещу природни бедствия,срещу кражба ми казаха че трябва да има охрана за да застраховат
То като имам охрана, за какво ми е да ги застраховам
Доста трудна работа,дори невазможна, резговарял съм с няколко застр.агенти стоящи високо в ерархита и са ми изтъквали какви ли не дивотии та само и само да не стане работата
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Тази пролет местя пчелина и увеличавам бройката и ще се консултирам за застраховка. Това което четох е за е за алианц и го пускам в следващият линк http://www.allianz.bg/site/index.php?page=zivotni
Надявам се да е нещо по земно но ще мога да дам компетентно мнение едва след като се консултирам с тях.
www.izdeliadarvo.com Пчелни кошери и рамки!
интересно,и аз ще проверя
То почти всички застрахователи това го предлагат на хартия и в сайтовете си, но дали някой знае повече. Дали трябва да ти е регистриран пчелина.
Дали трябва да минава ветеринар. И други такива подробности.
Днес изпратих подробно запитване на какво трябва да отговарям, какво включва, срещу какво може да се застрахова и каква е цената. В очакване съм на отговора и ще го публикувам тук (стига да ми отговорят) Ако не отговорят ще им звъня.
В следващите редове цитирам отговора от алианц:
"Уважаеми г-н Слави,
ЗАД "Алианц България" застрахова пчели и пчелни кошери, които са организирани в пчелин, съгласно изискванията на нормативните документи от МЗХ.
В момента застраховаме само за рисковете унищожение от пожар и природни бедствия, които са описани в "Общите Условия за застраховане на животни, птици, риба и кошери с пчели", а след началото на летежа и преглед на кошерите, можем да Ви придложим и покритие за риска "смърт и унищожаване от американски гнилец, нозематоза(явна форма) и акароза"."
Горе долу доволно с изключение, че за повее информация са посочили телефон. За кражба не виждам нищо и цената я няма. На пролет ще ги разбера и тези неща.
Няма застраховател, който да застрахова риска кражба. И е логично ако се замислите. На практика няма как да се докаже самата кражба на кошери.
Има и вариант, който и да покрива кражба, но ако кошерите се застраховат по някоя програма и от там се изисква изрично застраховка кражба.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))