чувал съм че е медоносно
чувал съм че е медоносно
Само че,иска слънце и 27-29градуса температура тогава има ефикасно нектароотделяне,като цъфтежа може да трае и 2 и 1 седмица-природа.Първоначално публикувано от кентавър
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Да,медоносна е и то не за подценяване,но поне моите впечатления са,че ако има и друго което цъфти по това време(примерно кориандър),не обръщат внимание на драката.
Правят страхотен градеж от драката!
Така е, миналата година драката и кориандъра цъфтяха заедно и по драката не видях пчела. Сега при мен цъфна драката и е пълна с пчели ... във времето, когато не вали...Първоначално публикувано от petkofire
В Странджа също цъфна от няколко дена ,но времето е кофти с тия превалявания,а при мене тоя стимол ми е от голямо значение от два дена не е спряло да вали и май тая година така ще е изтървем драката-дъждовна.Първоначално публикувано от Зарко
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
при мен има много декари драка но за 15 години 3пъти е дала доволно мед
Здр колеги,при мене драката е в изобилие.Пчелити я посещават ,но какъв е добивът незнам.Ако имате информация моля споделете.Мерси предварително.
Драката дава добра поддържаща паша. В някои години пчелите могат да поопръскат магазините , и дотам. Поне при мен наблюденията са такива.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))