Здравейте колеги.Тази година забелязах че има доста акар по пчеличките и за по голям ефект реших да поставя по две лентички на кошер от два различни препарата.Закупих си супер-стрипс и варотом.Днес започнах да поставям лентичките и след десетина минути забелязах че кошерите на които съм поставил лентичките са превъзбудени и пред прелките на някои от тях се виждаха биещи се пчели.След около два часа картинката не се беше изменила съществено.При отваряне на няколко от кошерите видях че по дъното има по двадесетина умиращи пчели(явно са се били помежду си).Някой от вас има ли подобни наблюдения след поставяне на лентичките или по точно след използването на супер-стрипс.Мисля че причината е в него защото поставих на няколко кошера само варотом и при тях всичко беше нормално.Друго нещо което ми направи впечатление е че спер-стрипса излъчваше леко сладникава миризма наподобяваща парфюм.Дали е възможно пчелите да са реагирали така заради миризмата.И друг съм ползвал супер-стрипс,но не съм наблюдавал подобна картинка.Ако някой е третирал тази година с този препарат и има някакви наблюдения нека сподели дали при него всичко е наред.