Във връзка с наближаващия период на третиране на селскостопанските култури, ми се иска да си помогнем взаимно с колегите пчелари.( а защо не и със земеделците)
Знам за обещанията на министъра на земеделието, че ще има дежурни в областните дирекции в почивните и празнични дни,за да приемат сигналите за незаконни третирания . НО някак си това само по себе си не ме успокоява. Предвид и факта, че при миналогодишните ми сигнали за незаконни третирания, нямаше никаква реакция. Ми се върти в главата идеята да се запознаем и обменим контакти по райони с цел, когато се предвиди и се обяви такова нерегламентирано третиране или не бъде обявено а някой го засече. Да може да се организираме пчеларите от района и да предприемем действия за опазване на пчелините ни. Или действия, които да предотвратят нерегламентираните действия.Също така някои колеги не са регистрирани и може да не получат информация, че ще се третира в техния район, а от тук да се информират.
Да започна аз:
Казвам се Никола Иванов и пчелинът ми се намира в с. Гълъбник Община Радомир. С колеги от района бих разменил телефон на ЛС.
Пп. Колебаех се дали да пусна темата тук или в раздела Пчеларство по региони.