Днес от Албицията до нас събрах семена и забелязах една малка поникнала до възрасното дърво.Извадих я с част от почвата и утре ще я насадя на пчелина.Семената ще насадя в контейнерчета.
Много измръзва албицията и не е медоносна. Но пък е красива.
Христо, защо мислиш, че не е медоносна? Аз има в двора и се посещава от пчелите, за разлика от Полигониума и Лофанта които имам.
Просто досега не съм виждал пчели върху нея , а имам доста опит с озеленяването ...
Вероятно причината при теб, както и при мен е някой по-обилен медонос цъфтящ по същото време.
Сигурно е така. Но е много красива.
Да така е. При мен цъфти от Юни до Септември.
Преди 2-3 години пробвах да насея албиция - обаче е малко особенно дърво за нашия климат.
Бях чувал,че мръзне - разпитах във различните форуми за цветя и овошки,и в обща сметка си правя извода,че голямо значение оказва,как е била отгледана до фиданка (аз си купувам направо фиданки).
Всичките ми измръзнаха,но двора ми със пчелите е на открито поле - а в съседната къща на село,комшията има две албиции и наистина са много красиви,и пчелите силно я посещават,но аз не се справих,предполагам че колкото да не е във двор на къща е по-заветно и са по-защитени от силни ветрове.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))