Здравейте! Днес при маркиране на една от новите ми майки, при връщането и в кошера върху рамките тя отлетя. Оставих кошера отворен, но не за дълго, тъй като ме беше страх от нападение. Дали ще се върне според вас?
Майката е оплодена от месец поне.
Здравейте! Днес при маркиране на една от новите ми майки, при връщането и в кошера върху рамките тя отлетя. Оставих кошера отворен, но не за дълго, тъй като ме беше страх от нападение. Дали ще се върне според вас?
Майката е оплодена от месец поне.
Имах два подобни случая и не се върнаха . Тежички са и до 6-8 метра от кошера . Но в тревата не можах да ги зърна . Бяга ли са ми и неоплодени , но при тях е от друго .
Аз залагам,че се е върнала.....и то,през прелката.
Отговора повече клони към 50 на 50, не си спомням да съм чел колко помнят майките, но за пчелите знам че е 12 дена. Но пък не ми се вярва едномесечна майка все още да може да лети...
И аз мисля, че шанса е 50 на 50. При мен се е случвало 4 пъти, от тях 2 пъти се е връщала.
Днес свалени магазините, почистени за прибиране( на метър, два от кошерите). Виждам на една рамка скупчени 10 пчели, вдигам я очаквайки,че е останал мед и гледам майката с жълта точка. За секунди излетя нанякъде. Има ли шанс да си намери кошера? Или най- силното ми семейство остана без майка?
Да пренасяне, незнам защо се е качила в празния магазин след като за плодник има два ЛР корпуса. Разстоянието е метър от кошера, но явно няма шанс. Ще съм фен на ханемановите решетки вече.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))