Здравейте,
Търся да закупя многокорпусен кошер Лангстрот-Рут. Можете ли да ми кажете къде от Варна се продават качествени кошери. Цената е без значение.
Благодаря предварително !
Здравейте,
Търся да закупя многокорпусен кошер Лангстрот-Рут. Можете ли да ми кажете къде от Варна се продават качествени кошери. Цената е без значение.
Благодаря предварително !
"Както вярата , така и страхът може да спрат в твоето пристанище.Позволи обаче само на вярата да пусне котва."
Беър Грилс
Bee Varna Е името във форума на един човек ,той продаваше кошери ако се не лъжа
Вече не продава, отидите на синият пазар във Варна, на обръщача на тролеи има един магазин на Лега, там има кошери и са качествени.
Здравейте колеги ако мога да се нарека пчелар де.. питането ми е към колегите от Варна за това пиша тука а и да не наводнявам форума с нова тема. Поръчал съм 10 отводки които очаквам някъде средата на Май. Смятам да пчеларствам във вилна зона Боровец, в парцела на семейната вила на спокойно място без много комший и движение. До мене комшията по място има един останал кошер с пчели от няколко, по неговите думи останах с впечетление че му е минал мерака и го е оставил на авто пилот, но и наличието на толкова много фиданки и лозя които се пръскат целогодишно в целия район ме карат да се замисля, как ще се отрази това на пчелите в дългосрочен план. Другият вариянт е да ги оставя на село, което е на 70 км от Варна и да ги посещавам по-рядко. А зимата около 5 месеца няма да имам възможност за контрол и наблюдение... налага се да се работи ,няма как Очаквам адекватни съвети и най-вече от такива които пчеларстват в местност Боровец.
Благодаря предварително.
Здравей колега преди време и аз бях в същото положение.Когато започнах кошерите ми бяха на вилата но нямаше лозя близо до мен но имаше доста овошни дръвчета и постояно имаше умрели пчели край прелките загубите бяха жестоки и се пренудих да ги изместя.Моя съвет е да ги закараш на село.След като си зазимил кошера неможе да го отваряш колега.Става въпрос за зимата. Дано да съм ти бил полезен.
Всичко трябва да се предвиди тъй като на село пак има лозя и овошки,които хората ръсят.Но разхода за транспорт е доста тъй като в сезона се ходи понякога и всеки ден зависи от много неща.трябва да се вземе впредвид и на кое място е повече пашата и да се съпоставят нещата дали си заслужава по-големия раазход за транспорт и още много много неща трябва да се съпоставят за да се предпочете мястото.
Пашата на Боровец доколкото съм запознат се състой в акация и овошки а селото се намира на 13 км от Обзор, малко селце. Там се разчита на маната основно, селото е между две гори, има малко посевни колтури като декари а проблеми с пръскането поне няма да има заради малката численост на живущите там. Имам и втори вариант, да ги оставя в двора на едно варненско село, 20 мин път с кола , с. Водица. Но там никой не живей а и парцела се намира почти в центъра на селото.
Боровец- лудо пролетно развитие, акация и след това глад ако иссъхнат цветя и тревички.
Пролетното развитие го пропуснах, началото на месеца оставих две отводки на 5 рамки с пило и мед, сега са с по 10.Още носят прашец - мръсно жълт и малко липа има на близо и това ще е май.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))