Здравейте всички,
Пиша ви като човек, който не се занимава с пчели, но им е фен отстрани
Значи накратко - в момента проучвам различни варианти за активен и природосъобразен туризъм в нашия регион, който бая изостава от останалите региони в страната. Покрай всичкото проучване видях, че в много други страни се правят пчеларски маршрути, хем като нещо по-различно, хем като образование на хората за значението на пчелите. И като знам колко е хубав нашият мед, се зачудих защо да го няма същото и при нас. Та ви пиша, защото ми е много интересно какво ще ви е мнението по въпроса. Чували ли сте за подобни инициативи, вие бихте ли били ентусиазирани да се включите в евентуален пчеларски маршрут, в който да могат хора да разглеждат пчелините, медоносните растения и въобще да получават информация първа ръка за пчелите, да си купуват мед, т.н. Лично аз съм изумена от познанията ви и колкото повече чета из форума, толкова повече се чудя как е възможно да нямаме кошери у нас
И така, като цяло мненията ви по въпроса за добре дошли
А, може би трябва да кажа нещо за себе си, че иначе е съвсем от небето. Родом съм от Русе, но от 8 години живея навън. В момента съм в Холандия, но искам да се прибера вкъщи и да правя нещо смислено там. По тоя повод се образовам за природосъобразен и активен туризъм (не съм учила това). Като цяло, имам страшно много примери на "добри практики" от тук и все си мисля, че трябва така и при нас. Тa въпросите, които ви задавам в момента са от чисто лично любопитство и ентусиазъм
Много се надявам на отзиви Мерси и питайте, ако има нещо, че понякога ми е трудно да се изразявам накратко
Поздрави, Деница