Въпроса ми е "Какви документи ми са необходими за да продавам легално и без проблем пчелен мед в магазин?"
Въпроса ми е "Какви документи ми са необходими за да продавам легално и без проблем пчелен мед в магазин?"
Прочела сам наредбата, но не ми става ясно какво от произведеното количество мога да продавам в магазин? И какви документи ми са необходими/
до 40% от произведената продукция, но не повече от 2000кг. Документи са регистрационния талон за пчелина, карта за земеделски производител и заявление.
И когато получиш официално разрешително,на следващия ден са ти на проверка ХЕИ и ДВСК.Поток на продукцията,линии,мивки,те акоти,бани и т.н.
За мен е само повече бели коси на главата.Успех
1000 пчелари - 1000 технологии
За директна доставка не е необходимо да си регистриран като ЗП. За всяка партида мед се извършват лабораторни изследвания на показателите. При доставка до магазина производителят подписва Декларация за съответствие.
Не е точно така. Когато подадеш заявлението в рамките на един месец ти идват на проверка. Изискванията са да имаш обособено помещение, което да е чисто проветриво, може да не е с теракот, но трябва да позволява миене. Трябва да имаш топла и студена течаща вода, съдовете трябва да ти са от разрешени за употреба за хранителни цели материали. Могат да ти поискат декларация за съответствие и фактура за тенекиите или кофите, също и за бурканите. това се прави за да се докаже че са нови. Изисква се и анализ за всяка партида мед. Тенекиите трябва да са надлежно подредени(не на земята) и да са с етикет към коя партида пренадлежат.Първоначално публикувано от Farar
Колкото за регистрацията за ЗП също я изискват. Въпреки, че в наредбата няма такъв текст, но това е едно от условията за да ти приемат документите.
Сега друг е въпроса дали някой чиновник няма да си позволи лукса да те прави на маймуна и да иска да си направиш цех. Много такива случаи имаше в началото, но напоследък няма проблеми с издаването на регистрация за директни продажби.
И още нещо да попитам, при подаването на докуметни освен, че трябва да сам регистрирана като ЗП, трябва ли да имам фирма или може и като физическо лице.
може и като физическо лице ЗП.
регистрация на ЗП и по наредба 26
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))