как точно се работи с това
Дъската е направена за сковаване на плодникови и магазинни ДБ рамки. Тя представлява шаблон, на който в каналите влизат плътно елементите на рамката. В горната и част влиза горната летва, отстрани до долу са страничните летви, а най отдолу е долната летва.Това е за плодниковата. По средата се слага долната летва ако правим магазинни рамки.Отстрани горе, по средата и долу има прорези на основата, за да можем да заковем пироните свободно. С нейна помощ рамката се сковава под прав ъгъл и лежи в една равнина.
така е много играчка. Подреждам летвите и с такера кова без никакви шаблони бързо и лесно. По-скоро проблема е при обтелването.
http://www.youtube.com/watch?v=NPvnO-Yqw94
Най-практичния вариант
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Вижда ми се сложно,поне що се отнася до начинаещи пчелари.Лично аз използвам менгеме на което стягам летвите при сковаване.Първоначално публикувано от scutellator
Много усложнено.За 25сек.кова 1 рамка с пневматичен такер.Лошото че ви вазлиза на около 650лв инвестицията за компресор с пистолет.Отделно са и скобите по 19лв за 5000 броя.Стигат за около -25 кошера на 3 корпуса с 10 рамки.Няма разхлабване като обикновенните пирончета.Първоначално публикувано от scutellator
Стига бе.... и лепило ли им слагаш.
мисля че е само от полза.рамките не мръдват даже като минат през парната топилка.а то не струва милиони.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))