Как варират цените в момента на стар кошер 4-5г. с пчели на 10 рамки Даданблат 7-8кг. мед + магазин с изградени рамки?
Как варират цените в момента на стар кошер 4-5г. с пчели на 10 рамки Даданблат 7-8кг. мед + магазин с изградени рамки?
Градски, кошер 4-5г.си е направо нов ,останалото на този етап от годината не струва нищо,сам си направи извода за цената.
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Цената на един кошер с пчели е много относителна и зависи колко е здрав кошера, колко е силно семейството и колко е на зор продавача, но варира м/у 100-180лв.
Никакъв зор няма продавача има си 30-32 семеиства живи здрави и силни. Просто някои го е питал и иска да вземе 2 кошера, и понеже е на 70г. и няма опит с интернета сподли да пусна едно запитване.
Лично за мен, цена на такова семеиство под 200лв. не си струва да се дава.
Понже вече виждам какво е да си купиш нов кошер и отводка и 1г. да чакаш, да продължаваш да инвестираш, ленти, храна и т.н.т.
Но реших да попитам и вас.
прав си,колега...аз развито семейство не бих продал под 220 лв....
ЕТО ЧЕ ЗНАЕШ, а питаш ???Първоначално публикувано от mladen99
Абе хора какви са тези цени 220лв., нали и куповача трябва да спечели нещо от този кошер като го купува, а не да си го гледа цяла година на загуба.Аз над 60лв. не бих дал за отводка, над 130-140лв. не бих дал за стар кошер с пчели и над 80лв. не бих дал за нов кошер.Тези космически цени дето ги предлагат за отводки и нови кошери са само заради пчеларката програма, ако я премахнат ще видим какви ще са цените.То много от хората нямат пари за хляб та ще дават 200лв. за кошер дето може да умре на следващата зима.
Младене, а този твоя човек дето е на 70г. като умре и няма кой да му гледа кошерите, да знаеш , че децата му ще ги продадът за 80-100лв., аз само от такива съм си взимал кошерите и пак ако ми изпаднат ще ги купя.
Алчността на хората е безгранична...Първоначално публикувано от Lazrov
Зарко, прав си и алчността ще затрие човечеството . Само че тук и сега говорим за пазарна конюнктура и поведението на нашего брата като пазарен субект. Лазров, аз също бих купувал максимум на твоите цени ако тръгна да купувам /не съм на зор, не гоня бройка, винаги мога да си направя нови кошери и в разумен срок да ги подкарам/. Питам те обаче ти на колко би тръгнал да продаваш в момента ? Предполагам разликата ти купува / продава няма да е 10 лв ? Съмнявам се и на 50 да си съгласен . Аз ако не съм на зор под 200 лв продажна цена в момента за приличен кошер - абсурд ! И то пак според човека /купувач/.
Нещо се засегна че попитах ли?Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
По добре да попитам от колкото да се излагам Евгени.
Много ценни съвети съм получил от теб, и не искам да влизаме в конфликт, ноПървоначално публикувано от Lazrov
Ще те попитам лично, ти твоите би ли ги дал по 200лв????
И купувачите ли да мислим, ами тази година като изкара 25кг. мед х5лв.=125лв. и ще си има семеиството и догодина и следващата и т.н.т стига да съумява да ги гледа.Първоначално публикувано от Lazrov
Този човек ще ги остави на мене без нито 1 стотинка.Първоначално публикувано от Lazrov
А това че си купувал кошер на такава цена, това е било защото те са били никумо ненужни.
И когато продаваш стока която не ти трябва, не можеш да се грижиш за нея и искаш просто да се отървеш я продаваш на бърза цена, за да се продадът максимално бързо.
И аз ако има хубави семеиства с кошери на тази цена и аз не бих ги пропуснал.
А впрочем миналата година е починал един човек в моето село и са продали пчелите по 120лв. с магазините които са били пълни с мед.!!! Е научих го сега, но не съжалявам.
То само меда в магазините е струвал толкова. Но на хората не съм им трябвали.
В момента ситуацията е друга, реална пазарна цена на кошер с пчели.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Току що се връщам от пчелините където продадохме 4-ри кошера на 9 рамки + преградна дъска пълни с мед и пчели, с магазини и изградени магазинни рамки като в корпусите има над 7-8кг. мед на цена 250лв. Кошера е ДБ 10р.
Като купувача получава гаранция, че взима стока която Май месец е на 100% в силата си. Ако ли не връща стоката!
Ние не искаме да продаваме кошерите си, просто идва човека, пита и ние му казваме, ако иска иска ако не си заминава. Човека ги взе за да опрашва Череши.
А само за справка погледнете цените тук: http://www.draperbee.com/beesupplies...Bee_Prices.htm
Не можах да намеря за страни от европа.
Само ние тук сме принудени да не ценим това което имаме.
Приятна вечер.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))