Моля пускайте в темата само информация относно заплатите на пчеларите или в област пчеларство.
Целта е темата да стане прегледна и информативна за онези които се интересуват.
Моля пускайте в темата само информация относно заплатите на пчеларите или в област пчеларство.
Целта е темата да стане прегледна и информативна за онези които се интересуват.
Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 02.10.2016 в 13:04.
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
ЗАПЛАЩАНЕ В САЩ
Средно почасово заплащане в САЩ на пчелар
Средно почасово заплащане от $ 33,71. Почасово възнаграждение обикновено започват от $ 16,27 и отиват до $ 57,47
Средна годишна работна заплата в САЩ на пчелар
Средна заплата от $ 70 110 на година. Заплатите обикновено започват от $ 33 840 и отиват до $ 119 530
Заплащане според стажа и позицията
майстор пчелар
$ 57.47 час $ 119 530 на година Старши пчелар
$ 43.89 час $ 91 290 на година Опитен пчелар $ 33.71 час $ 70 110 на година Младши пчелар
$ 23.12 час $ 48 080 на година Начинаещ пчелар
$ 16.27 час $ 33 840 на година
Източник: Министерство на Бюро по труда за трудова статистика на САЩ
Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 02.10.2016 в 13:04.
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Този пост е редактиран от borislav aleksandrov; 02.10.2016 в 13:06.
ЗАПЛАЩАНЕ В БЪЛГАРИЯ
Професия: Фермер, пчелар
Средно почасово заплащане 4,14 лв. Почасовото възнаграждение започва от 2,39 лв. до 6,53 лв. (изчислено е за 1 150 лв. средна заплата)
Средна работна заплата 1 150 лв. Заплатите започват от 445 лв. до 3 514 лв. (брутна)
Минимален осигурителен доход 2016
Начинаещ пчелар 420 лв. (общ работник);
Младши пчелар 458 лв. (служител);
Опитен пчелар 536 лв (квалифициран служител);
Старши пчелар 682 лв. (специалист);
Майстор пчелар 727 лв. (заемащ ръководна длъжност)
Данните са според официална статистика за заплащането в сектора според ангажирани на трудови договори в сектора. Като мнозинството е отбелязало месечно възнаграждение от 300 лв. върху което и се осигурява.
Въпреки че е писал относно заплащането - ще съм благодарен на Матеев ако пожелае да публикува почасовото заплащане и заплати на свойте пчелари. Също и всеки друг които е наемал пчелари на работа.
Надника на всички мои пчелари е между 4 и 5 лв. на час, като през активния сезон се натрупват много часове (по 10-12 часа на ден всеки божи ден). Върху тези пари има и осигуровки, така че на мене ми излизат повече от 6 лева на час.
Заплащането в Обединеното Кралство е 28 000 GBP , средна годишна база . Нетна годишна , коригирана - 25% . В Шотландия и островите на юг : Гърнси,Сарк , Джърси е с 20-30 % по-висока . За калфи с желание да работят там , винаги има шанс !!
Шефче , ходих и видях .
Това средно ще ти го обясня .
Ние двамата сме гладни - аз изяждам 5 кюфтета , а ти само 1 .
Cредно се падат по 3 .
Да де -аз съм се нахранил , а ти си гладен .
Няма нищо нереално ! .Впечатленията са ми от пряк контакт от разговори с фермери и служители . Който харесва да пие дълго кафе тук с приятели и да муфти цигари , да не си и помисля .
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))