Това е някакъв явор (клен). Всички от този род са много медоносни.
Най-вероятно е полски клен.
Както каза и колегата преди мен, това вероятно е вид клен. Снимките са с лошо качество (малко размазани). По-точно може да се определи, едва като се видят листата му, когато се разлисти.
Това е полски клен (Acer campestre) . Цъфти април , цветовете са жълто—зелени, събрани в чадърести съцветия. Смята се, че е много медоносен вид.
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
Около пчелина има много от този храст Дракова паричка
Paliurus spina-christi и е пълно с пчели. Някой знаели колко е медоносно
Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.
Много.
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
Днес на ранчото на Младен проверихме градежа на питите в отводките и с него видяхме в няколко декоративни дървета насадени от него гъмжило от пчели по цветовете.Като застанахме отдолу под тях буквално се чуваше силно жужене.Явно растенията отделят нектар.Моментално се сдобих с няколко издънки и ги посадих на пчелина.
Силата присъства там, където работи мисълта.
Станко, незнам как се казва дървото но не ли неподходящо края на юни да се засаждат дръвчета? Защо не ги остави за есента?
Те се водят плевелни дръвчета. Аз също ги взех едно лято преди 6 години като издънки от морската градина в Бургас. Та от 2 издънки посадени имам около 10 вече дръвчета. Бързо растат. За една година и почвата да цъфтят. Пускат дълги корени от които излизат тези издънки. Ако не ги чистя постоянно щяха да ми заемат цялото 4 дка ранчо. Но след като видяхме днес че се посещават усилено от пчелите, може да ги разсадя покрай оградата на ранчото.Първоначално публикувано от ivandespotov
Ето посаденото дръвче през юни 2005г.
Ето ги вече п,ез юни 2007г
Живей както можеш, ако не можеш както искаш.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))