Кокичетата са цъфнали!Миналата година кокичетата съм ги отбелязал 07.02.Таз година 01.01 .Дали липата ще цъфне един месец по рано?
Здравейте!
Кокичетата бяха цъфнали още преди коледа и нова година.Важното е докога ще продължава това топло време,което ще излъжи и пчели и дървета.При нас днес започна да се застудява и спрямо вчера температурите са с 5-6 градуса по ниски.Дано се задържи студът и да падне малко сняг.
Поздрави:Цветан Димитров
При мен дръвчетата са напъпили, така че вече ги е излъгало и тази година ще има само шума. За пчелите не вярвам те си значт работата. На кошерите с мрежестите дъна няма капка конденз, имам 4 отводки с дъно от дъски понеже не стигна инвентара при тях хранилката имаше много конденз, не знам на това колко може да се вярва за наличието на пило, по скоро проблем с вентилацията. Преди няколко дена в хубавото време ходих до гората, леската беше цъфнала и беше пълно с пчели. Иначе сега застудя, но да видим до кога. Навсякъде дават мека цялата зима, а колко ще познаят ще видим скоро.
Ник не бързай .
Това , че пчелите си знаят работата е друг въпрос .
Това ще е прогнозата във Варна https://www.gismeteo.ru/weather-varna-3421/2-weeks/
Днес изпече хубаво слънце, даващо илюзията, че е топло. Прескочих до пчелина и влизайки, половината кошери се облитат, другите плахо поглеждат от прелките. Докато стигнах до средата на пчелина и голям облак закри слънцето. Застудя изведнъж. Пчелите, която където беше кацнала/ на глухарче, на камъните и плочките върху капаците, предполагам и из въздуха/ там си и остана. Стана само за минути.
Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 17.01.2018 в 15:19.
Лошо е това. Колега на по-високо ми сподели, че и при него е станало така. Тук е ниското е яка мъгла. Въобще не се е вдигала и е доста студено. Гледайки прогнозата си мисля че зимата започна.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))