Днес,29.11.10 към 13 часа беше 20 градуса и пчелите се облитаха масово.Така ако продължава времето,ми се струва,че ще имаме ядове.Направих и снимки,но незнам как става качването!?
Днес,29.11.10 към 13 часа беше 20 градуса и пчелите се облитаха масово.Така ако продължава времето,ми се струва,че ще имаме ядове.Направих и снимки,но незнам как става качването!?
затова и аз питам за подхранването с продукти на прима вет.наи вече за апитонус
трябва ли да подхранвам .просто съм млад пчелар.
Ако си имат запаси,защо трябва да подхранваш сега?Не се подхранва по това време.а ако наистина не знаеш дали се храни сега,то вземи си книги и 4ети!това са основни неща,които трябва да знаеш.Къде п4еларстваш?
сега наистена не се подхранват .но при такова време на облитане и температури над 18 градуса.и нямане какво да съберат.
и ти самият го казваш. какво да прави млад пчелар.
Не. Едно подхранване сега, ще донесе само вреда. Само ако нямат достатъчно запаси (поне 15 кг.), може да им дадеш захаросан мед. Но само ако си сигурен в здравния статус на пчелина от който е меда. В краен случай слагай питка, но само ако храната не е достатъчно.Първоначално публикувано от dimo.stamatov
С какви кошери пчеларстваш?
Не се притесняваи затова,4е няма какво да събират сега!те са си събрали когато е трябвало.А затова,4е ще имаме проблеми заради топлоото време имам предвид примерно да не вземат да гледат пило,и не толкова,4е ще им свърши храната,ами да не се развиват разни болести,защото ако хване един студ изведнъж и това пило като измръзне и става манджа с грозде
зазимих ги на 7 пити .но тъи като съм млад пчелар и се притеснявам.а в магазина в който пазаря пчеларски инвентар ми дадоха брошура на прима вет .и там е описано .
по принцип и затова питам .да сондирам мнение. и да си направя преценка.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))