Манатарка. По принцип я суша, но сега времето не позволява.
Затова- в буркани. 8-10 кг. гъби, нарязани на едро, ги запържвам с малко чесън, ч. пипер, бахар. Отделно запържвам 3 кг. св. врат , дафинов лист, след това ги смесвам, пълня бурканите и стерилизирам 3 часа.
Р.Р. При мен сушата продължава и няма една гъба за цяр, ама днес мръднах към Троянския край, та понабрах.
Аз от района на Тъжа, че минавах Емине - Ком, обаче се наложи да сляза в този район, понеже наште ми се обадиха да прибираме гроздето. Гроздето десертното (булгар) не можахме да го опазим, тази година почти напълно се развали, винените сортове, които са повече, нищо им няма, много по устойчиви са. Праскови има страшно много, круши добре , а и другите плодове. Но доматите само по ранните бяха добре. Вече нямаме домати от 2 дни, а друг път сме брали до Октомври началото.
Там в района на коман и васильов е много хубав предбалкана, но аз не посещавам тези места, тъй като са ми далеч от маршрутите, освен това, дотам има път и обикновено шкембе туристи, които ходят да пият.
Ти, като ходиш по Балкана, не носиш ли някое стъкло? Абе, общо взето си прав. 2001-2 г. бях за малко хижар на х. Коман и съм виждал какви ли не свинщини...
Иначе и Коман и Васильов, могат да бъдат начало на хубави маршрути. Например за Козя стена с вариант и през Хайдушка песен.Еййййй, не съм ходил по тез места от години, ама там съм отрасъл.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))