Медоносно дърво с ценна дървесина и вкусни плодове.
Медоносно дърво с ценна дървесина и вкусни плодове.
Станко гледам че е в двора ти, или се лъжа???? я кажи запознат ли си как се сади, има ли някакви хитрини, и за колко време расте. че знам че е едно от най бавно растящите дървета. а знам на едно място бая избуяли фиданки, може да идеме да си вземем по някоя
Да този се намира в двора, за съжаление и моя започна да му съхне върха и ще го окастря.Да запознат съм.Аз също имам фиданки поникнали до реката при нас.В разсадника горското давот стига да си поискаш.Миналата година на пчелина насадих 7 и в момента растът добре. В работата насадихме около 30-40 и те за сега се развиват нормално.Наистина расте бавно.Първоначално публикувано от gillan
Силата присъства там, където работи мисълта.
За мен беше изключително интересно да установя, че количеството на пчели което имаше в кестена по времето на цъфтежа му далеч превъзхождаше това в липата.В калето зад пчелина ми в близост едно до друго, има един огромен кестен пощаден от мастилената болест и една липа цъфтящи по едно и също време.Със сигурност мога да кажа че пчелите предпочитаха кестена.
Здравейте! Някой знае ли от какво страда тази фиданка от кестен? Защо листата и съхнат, колко опасно е за дървото и как мога да се преборя? За сравнение съм сложил и друга фиданка - набор, на която нищо и няма. Фиданките са двегодишни.
Ако е на слънце е възможно изгаряне или попарване от слана.По патладжана,домата е ръждива мана.Премести фиданката на шарена сянка.
Казваш на втората нищо и няма, но ми се струва, че и там е започнало заболяването.
На "здравата" фиданка се забелязва вода на второто листо от дясно и ако са на слънце водата се превръща в лупа.От друга страна,доста кестени по парковете получават същата "ръжда" и листата им окапват след,което пак израстват.....
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))