Медът е вече в тенекиите.Идва момента за продажба на едро.Някой да знае нещо?Това е тема табу в този форум, но все пак да попитам.
Медът е вече в тенекиите.Идва момента за продажба на едро.Някой да знае нещо?Това е тема табу в този форум, но все пак да попитам.
И аз се интересувам. Имам 30 тенекии букет.
Е, каква да е цената? Като миналогодишната.
Питам за нещо по конкретно-фирма,цена.
Букет 3.60лв/кг - Йот-ги-вал. Пазара е сложен, от гледна точка на договаряне. Споменатата фирма, не от мен, а в предишен пост, обявят цена, по която останалите няма как да мърдат, защото си имат предварителна договорка. Абе хората му викат картел. Чудно ми е дали и колко пчелари са сертифицирани от Биосуис.
Тази година, с това нямане на мед, ще внасят презглава от Китай, Украйна и къде ли още не, за да си изпълнят договорите.
При нас за проби на цена 3.80 минаха от Раковски.Ходи ли са от порта на порта и на много места са им отказали на тази цена.
Всеки иска максимално да печели и минимално да дава...
В Украйна цената на Акация, липа, лавандула, букет и много други видове мед върви на 0.35- 0.36$ за натуралния мед и е пълен с пестициди..
Проблемът стана откакто европейския съюз сключи договор с тях Украйна за безмитен внос на хранителни стоки, както и мед.
ПРи мен тяхната отрова развали пазара.
Просто Вие пчеларите трябва всички да е обедините и да не продавате, докато не вземете цена.
Гърците така правят и за това са успели.
Те предпочитат да изхвърлят стоката*( което аз съм напълно против ), отколкото да я продадат на ниска цена, да не говорим, че с техните помощи почти цялото им производство излиза без пари, заради помощите от европейския съюз.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))