здравейте - колко пчелни семейства мога да отглеждам в населено място
здравейте - колко пчелни семейства мога да отглеждам в населено място
10 в 1 двор, ако имаш 2-а значи 20.
Като изискванията бяха разтояние зад кошера и отстрани 2м. отстояние от съседи и 5м. напред пред входа на кошера. Или 2метра плътна висока ограда, тогава ако искаш ги сложи и до оградата, но това много много не го гледат проверяващите, наи вече броиката не трябва да надвишава 10, иначе имат право да ги конфискуват.
Това къде го прочете?Първоначално публикувано от mladen99
:D :D :D :D 100 кошера са допустими wink; от личен опит
Аз зная за седемстотин метра от населено място.
аз имам само 2 пчелни семейства и смятах да ги направя поне 5 но една съседка почна да мрънка щяла да ги запали на кмета да се оплачи и сега незнам какво да правя
Ето тук си пише ЧЛ13 http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135468444
Ако ще на арменския поп да се оплаче.
Никои нищо не може да ти каже до 10 кошера.
А тоя дето има 100 кажи къде да ти пратя тия от екологията.
На мои приятел живеещ в черноморец му ги пратиха, и какво направиха оглед и му казаха да махне 1 кошер до 24 часа иначе го конфискуват, понеже имаше 11 семеиства, и тои веднага си го премести на пчелина които е извун населено място.
Извън населено място на 700метра точно, могат да се правят пчелини 50-100-500 кошера кои колкото иска.
А ти регистрирал ли си ги? Ако не си вземи се регистрираи мисля като пчелар, но само като пчелар, не като производител. Е то си е твоя работа де, но като си и регистриран като пчелар хептен нищо неможе да ти кажи, дори може да пуснеш жалба че комшииката те заплашва че ще ти запали кошерите, и ако стане нещо с тях ще дърпат нея.
Колега, къде пише ,че не може да се гледат повече от 10 пчелни семейства в населено място?Аз в закона за пчеларство такава забрана не виждам!
Младенчо, има си закон, моето момче. Когато го променят, тогава ще му мислим. Ако беше така, ветеринарите нямаше да регистрират повече от 10 кошера.
ROCK FOREVER
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))