Много често колеги разправят че са договорили една цена и след това изкупвача му заявавя че меда му "свети" и му предлага по-ниска цена, или че междувременно цените са паднали и цената вече е друга.
ДА - ПОТЪРПЕВШ СЪМ
НЕ - НЕ МИ И Е СЛУЧВАЛО
САМО СЪМ ЧУВАЛ
Много често колеги разправят че са договорили една цена и след това изкупвача му заявавя че меда му "свети" и му предлага по-ниска цена, или че междувременно цените са паднали и цената вече е друга.
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Миналата година Апимел точно така ме „изклатиха“ с 50 ст. на кг.
А какво ше рече израза ,продавайте докато не е паднал, Това не е ли манипулация,от господа прекупвачи.Аз мисля че е време всеки ,аз не съм регистриран въпрос на време,от нас да си плати на пчеларска организация, мисля че вместо 40 лв.всеки ще даде двойно на хора, които да и се осмисли труда да работят за благото на пчеларите.Аз вярвам че има такива хора но труда им трябва да се оценява първо от нас а после от всеки друг.
Вероятно, аз съм един от малкото щастливци, но до сега, такова нещо, не ми си е случвало, но знам, че не съм застрахован от това, да не ми се случи.
Имайки се предвид, че от преди да стъпя на училище съм по пчелите, то съм бил свидетел на какви ли не тарикатлъци - единственото нещо, което не ми се е случвало е, да не си взема в крайна сметка парите. На няколко пъти за малко и това да ми се случи, но с хиляди мъки успях някак си да се преборя. Тъй че отговора ми по темата е - категорично да.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
Няма такова нещо - натиск. Ето един пример. Цената на меда(акациев) е 7 лв. Идват да ми вземат проби и меда вече е 6,40 лв. Ето сами виждате - няма никакъв натиск.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))