Обръщам се към колегите с опит и знания за информация. Моля, споделете има ли разлики при сертифицирането при различните фирми? Изисквания, такси, процес.
Вероятно всеки знае за своята, така че инфото би било полезно за новобранците.
Обръщам се към колегите с опит и знания за информация. Моля, споделете има ли разлики при сертифицирането при различните фирми? Изисквания, такси, процес.
Вероятно всеки знае за своята, така че инфото би било полезно за новобранците.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
мога да кажа само за субсидиите тази година .за новите 35 евро на кошер ,за старите остава 18,5 .които са минали прехода мисля че е 25 евро.пак ни разделиха ,това разделяне го няма в нито един друг сектор
LACON във Велико Търново 350 евро до 100 кошера ,над 100 по 6 лв на бр.Плащаш сега до декември субсидия догодина през декември.Трябва да си рег. ЗП .Имат и определени изисквания като помещението за вадене на мед да е с миещ под и стени, да имаш договор или протокол,че основите са произведени от собствен восък и т.н. там обясняват всичко.
Лакон и Балкан биосерт сертифицират навсякъде само да си платиш, другите фирми отказват ако не ти отговаря района. Трябва да си наясно с едно, ако спазваш всички изисквания, биологично пчеларство и високи добиви са две несъвместими неща.
Мога да дам много примери,препоръки и насоки,но не и в ефир/мое виждане за спазване на конвенционалност, например/.Лични съобщ........
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Ако имаш в предвид, че човек трябва да се откаже от слънчоглед, рапица и други медодайни технически култури и да разчита единствено на дива растителност - в този случай съм напълно съгласен. Обаче има райони, в които и без друго освен пущинаци и диви треволяци ( няма обработваеми площи), друго за пчелите няма.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))