Явно , че ще трябва да добавим и нова болест.
http://www.nytimes.com/2010/10/07/sc...bees.html?_r=2
Явно , че ще трябва да добавим и нова болест.
http://www.nytimes.com/2010/10/07/sc...bees.html?_r=2
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
Защо е пропуснала цял месец ,да не би да е била в цикъл. Майтап нали схващаш. Това семейство е за брак.
никакав.Първоначално публикувано от kostadinstoyanov
Мисля, че има шанс за оцеляване. Ако пчелите не са изтощени и са достатъчо, за да поддържат топлината. Пък и търтеите ще участват в отоплението.
В едно от списанията, които Маргарита Дикова издаваше мисля, че имаше описан подобен случай. Трябва да го потърся.
Имам едно такова семейство. Майката снасяше само търтееви яйца, после се оправи. Сега е доста силно, трябваше да му прехвърлям храна.
Имам пчели които са неразвити, на цвят са почти бели, без крила, или почти без крила(като изядени), дребни. Има и с нормална окраска, пак с неразвити крила. Здравите пчели, ги изхвърлят от кошера нищо, че са живи. Огледах една такава неразвита изхвърлена пчела, хоботчето е извадено. Прегледах болестите в тази тема, такива симптоми не са описани.
А какво е положението с акара
Това е вследствие на вароатозата,третирай незабавно с ОК двукратно през 7 дни,в противен случай ще останеш без пчели.Първоначално публикувано от asm22
Изглежда трябва да е вароатоза, както подсказвате. Утре ще сложа МК.
На мен ми звучи като вирус на острия паралич ( някой от десетките видове - ABPV,IAPV,KBV,IIV... и другите подобни неидентифицирани още вируси)Първоначално публикувано от asm22
Ако става въпрос само за вируса деформиращ крилата (DWV), третирането срещу вароатоза ще реши проблема ( освен ако нивата му в кошера/питите не са достигнали прекалено високи нива - тогава вече не се нуждае от акари за да се разпространява; смъкването на акарите няма да реши проблема и при високи нива на други паразити - нозема, например).
Мравчената киселина в такива случаи не ти я препоръчвам, имунната система на пчелите в този случай ще ти трябва, ползвай ОК.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))