Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 99 от 107 ПърваПърва ... 4989979899100101 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 981 до 990 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    От скоро, ме човърка въпроса:Част от пчелите,отделени от семейството,след колко време след като премине,вече се отнасят,като към чужди?Моля за отговор!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    От скоро, ме човърка въпроса:Част от пчелите,отделени от семейството,след колко време след като премине,вече се отнасят,като към чужди?Моля за отговор!
    Времето е различно и едва ли някой си е правил труда да го "засича". Ще ти дам един пример, а ти оттам нататък си ги донагласяй нещата. Ако отделиш майката с част от пчелите, то доста дълго време ще приемат собствените си пчели, но ако след няколко часа придадеш майка на семейството от което си извел майката, то до сутринта на другия ден това семейство ще е чуждо за тях и вече всяка опитала се да навлезе в териториите и на двете семейства ще бъде отблъсквана.

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Здравейте колеги!
    Искам помощ (съвет) от по опитни пчелари. Нещата, при мен, вървят така, че след центрифугиране (до 20 юли), семейства останат изобщо без мед, на 1-1,5 пита пило и един куп летящи пчели.

Как да направя, да не стане грешка:
    1. Да подхранвам подбудително (200-300 гр./денонощие) поне 2 седмици, до 5-6 пити затворено пило? И после с ударни дози (до 20 август)с обикновен сироп за зимни запаси?

2. Или по друг начин - докато не заминала летяща пчела, веднага след центрифугиране захранвам с ударни дози сироп. На по широк плодник (на 2-та ДБ корпуси), да не бъде блокирана майка. А когато преработят сиропа за зима и излюпи (тези 5-6 пити с пило), ще подредя за зима на 7-ем пити плодник?

Предварително благодаря.

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2016
    Здравейте колеги. Утре ще пръскат боровите дървета с някакви химикали и се чудя как да предпазя пчелите.
    Някакви съвети?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Тиква Виж публикацията
    Здравейте колеги. Утре ще пръскат боровите дървета с някакви химикали и се чудя как да предпазя пчелите.
    Някакви съвети?
    Решението е затваряне и мрежести дъна или някакъв вид проветрение.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Тиква Виж публикацията
    Някакви съвети?
    някакви химикали се пръскат постоянно. Има едни химикали които са инсектициди и някои от тях са опасни за пчелите. Предполагам с какво ще пръскат и ако съм прав не е опасно за пчелите но ако не съм .....

Наблюдател
    Регистриран
    30.05.2016
    Препарата с който ще пръскат е МИМИК 250ЛВ

Не е ли по добре да обсъждаме толкова разгорещено нещо свързано с пчелите например: днес забелязах на 2 от кошерите си голям подмор. Отколкото евентуално какво ще стане с със или без субсидии при условие че никои не знае а гадаем.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от _Александър_ Виж публикацията
    Не е ли по добре да обсъждаме толкова разгорещено нещо свързано с пчелите например: днес забелязах на 2 от кошерите си голям подмор. Отколкото евентуално какво ще стане с със или без субсидии при условие че никои не знае а гадаем.
    Това с подмора малко не е на добре. Малко ми се вижда рано за по - голямо количество подмор. Не надникна ли?

Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Това с подмора малко не е на добре. Малко ми се вижда рано за по - голямо количество подмор. Не надникна ли?
    Незнам дали го казваш с ирония... Но не не съм. Това бяха отводки и по време на слънчогледа много бързо се развиха и след слънчогледа... до там почти никакво пило. Пробвах с В12, нищо. Но когато ги зазимявах плодника беше пълен с пчели до 8-мото междуредие. Кошера е дадан-блат, а отводки я направих началото на акацията на 3 рамки (една запечатано пило, една мед и прашец, и една с прясно пило. Обесняват си го така- че сега загива старата пчела.

Страница 99 от 107 ПърваПърва ... 4989979899100101 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •