Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 99 от 419 ПърваПърва ... 4989979899100101109149199 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 981 до 990 от общо 4190
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Пък лани един ДБ8 на един плодник в слънчогледа ми стигна до 6 магазина. Тая пролет ако не го бях налетял щеше да загине Март месец.
    А лани си беше кофти годината. И сега при мен зле, суша и т.н.
    Чак ми е чудно как хванах малко акация и ливада. Пък и жега...ремаркето бучи от 50 метра...
    На един кошер му сложих магазин само с горни летви (нема пити), да видим какво ще направи.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    С тези кошери и с този метод на работа толкова, ако продължавате така, почти всяка година ще играете същия мач.
    Подкрепям Tarty за написаното от него, както за добиви така и за развитие. Каквото разширение и развитие може да се постигне с полистиролен кошер не може да се направи с дървен. При мен добрите семейства донесоха 15 кг. рапица и 20 кг. акация, въпреки променливото време. Слабаците изпуснаха рапицата и донесоха 2-3 кг. акация. До тук съм с 3 тона добив, очаквам от основната паша 3т. +. Аз съм на север и на 400- 480 м. надморска височина и всичко при мен най-късно цъфти. Представям си какво е на топло и ранно развитие на юг край морето.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    Знам че има още потенциал за добри добиви, не смятам че съм достигнал предела. С по-добра селекция на майки и по-ударно разширение може повече, има още какво да се учи. Добрите добиви от рапица стават ако след това нямаш акация или няма да местиш. С малко семейства да можеш да ги обслужваш до 50-60 семейства на пчелар.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Сега в жегите как са тия кошери? Има ли жега при теб, щото тук при мен си е 40 градуса. А ремаркето ми с кошерите не на сянка....
    На дървените за жегите мисля мрежа вместо табла. Но ще бъде догодина, най-рано...

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    При мен е 35 градуса и за това почивам. Пчелите работят много добре в това време, няма гроздове отпред, сега има добра поддържаща паша- ливада, слънчогледа ще цъфти към 10.07. След 17.00 ч. се образуват гроздове отпред, като се приберат от работа.

Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    След 17.00 ч. се образуват гроздове отпред, като се приберат от работа.
    Твоите на 8 - часов работен ден ли са?

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    Това е снимка от преди 10 минути, излязох да снимам да видите нагледно. Кошера е на слънце при 35 градуса.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20170630_15_38_12_Pro (2).jpg‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Твоите на 8 - часов работен ден ли са?
    На ненормирано работно време, тази сутрин започнаха още в 6 ч., докога ще работят тяхна си работа.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    При мен е 35 градуса и за това почивам. Пчелите работят много добре в това време, няма гроздове отпред, сега има добра поддържаща паша- ливада, слънчогледа ще цъфти към 10.07. След 17.00 ч. се образуват гроздове отпред, като се приберат от работа.

За гроздовете е виновен само пчеларя.Имам един авер пожарникар той ме светна една нощ докато си пиехме бирата във видео чата как да нямам.Още не съм пускал дъната,а грозд няма до сега,ако се появи веднага дигам етаж.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Подкрепям Tarty за написаното от него, както за добиви така и за развитие. Каквото разширение и развитие може да се постигне с полистиролен кошер не може да се направи с дървен. При мен добрите семейства донесоха 15 кг. рапица и 20 кг. акация, въпреки променливото време. Слабаците изпуснаха рапицата и донесоха 2-3 кг. акация. До тук съм с 3 тона добив, очаквам от основната паша 3т. +. Аз съм на север и на 400- 480 м. надморска височина и всичко при мен най-късно цъфти. Представям си какво е на топло и ранно развитие на юг край морето.
    Как се намерихте двамата, направо не е истина. И ти като него се оплакваше, ако не тръгнат нещата до 5 г. и приключваш с пчеларството. И изведнъж : Небивали резултати.

пп. Момчета не ви завиждам--радвам Ви се.

Страница 99 от 419 ПърваПърва ... 4989979899100101109149199 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •