Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 92 от 496 ПърваПърва ... 42829091929394102142192 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 911 до 920 от общо 4956
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не знам дали е с проби и договор ....
    Колега се хвали как си е продал меда без проби и без договор на "добра" цена, на въпроса ми дали си е давал по някакъв повод ЕГН-то на купувача ми отговаря: "Дадох го само за транспортирането, да не се окаже че е краден"

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Кесариувото - Кесариу.
    И по медиите е пълно със реклами на алкохол колко е хубав и колко голям мъж те прави да пиеш рекламираната марка. Въпреки това алкохола е много по-твърд и високорисков наркотик от марихуаната - и като поражения върху организма и като причиняване на зависимост. Някъде там има хиляди учени доказващи вредните ефекти на алкохола и въпреки това рекламите му си вървят както обикновенно. Трябва ли те да се чувстват обидени и пренебрегнати? Просто това е част от (такъв е) живота. Всички знаят че алкохола е вреден, но това едва ли спира някого да го ползва преди да е станало прекалено късно.
    Не съм съгласен въобще с това заключение!!!Как ще сравняваме СИНТЕТИКИ с ЕСТЕСТВЕНИ ФЕРМЕНТИ И ДЕСТИЛАТИ ???Не само изследванията а и практиката е доказала за ползите от червено вино,бира и концентрати в умерени количества(при прекаляване с мед и прашец също алергичните реакций са на лице)Сори за спам но като върл фен и консуматор на чевено вино и меда не можах да не коментирам това сравнение.
    ПП.колкото до амитраза и кумафоса колкото и да са ефикасни не бих ги ползвал.

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2014
    Пчеларски район
    Суворово
    Честито на колегата.Сега "добрата" цена ще стане "лоша" .

Наблюдател
    Регистриран
    02.03.2011
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Колега се хвали как си е продал меда без проби и без договор на "добра" цена, на въпроса ми дали си е давал по някакъв повод ЕГН-то на купувача ми отговаря: "Дадох го само за транспортирането, да не се окаже че е краден"
    И какво от това че си е дал ЕГН-то? Ако спазваме закона, би трябвало да си пишем егн-тата на табелата на пчелина. Т.е. всеки който дойде до пчелина може да ми види ЕГН-то...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от t.slavov Виж публикацията
    И какво от това че си е дал ЕГН-то? Ако спазваме закона, би трябвало да си пишем егн-тата на табелата на пчелина. Т.е. всеки който дойде до пчелина може да ми види ЕГН-то...
    И аз това се чудя? В България ЕГН-то може да се намери много лесно, от работодателя от оператора и от къде ли не.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    И аз това се чудя? В България ЕГН-то може да се намери много лесно, от работодателя от оператора и от къде ли не.
    Явно не разбрахте какво е искал да каже Цеко,че познатият му си е дал меда на ,,добра,, цена без договор и тн. платен му е меда да кажем на 5лв прекупвача ще си му пусне фактура ще си го обяви в даначното с ЕГН-то и после изведнаж нашият човек ще има да плаща данак.Та каде му е фаидата от по ,,високата,,цена без договори и др. бумащини.А и нещо друго тъи като човека сигурно няма и да знае че парите които е взел са обявени в НАП няма и да пусне декларация и саответно ще има и акт за не деклариране и укриване на доходи,които хич не е малък.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Точно така става.Пускат насрещна проверка ,викат те в НАП и си изгаряш.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Фактура се издава от продавача, а не от купувача! И за да бъде действителна и валидна е необходима да бъде подписана и от насрещната страна. А купувачът, за да декларира покупката на меда в данъчното, трябва да има документ за направената сделка. Само с едно ЕГН не става.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.12.2013
    Пчеларски район
    СЕВЕРОЗАПАДНАЛ
    Цитат Първоначално публикувано от valaz Виж публикацията
    Фактура се издава от продавача, а не от купувача! И за да бъде действителна и валидна е необходима да бъде подписана и от насрещната страна. А купувачът, за да декларира покупката на меда в данъчното, трябва да има документ за направената сделка. Само с едно ЕГН не става.
    Е не го знаех това благодаря за уточнението.Тогава да търся купувач без договори и фактури за меда.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    На измамника ако му трябва ЕГНто на продавача ще го намери и без да му го давате.

Страница 92 от 496 ПърваПърва ... 42829091929394102142192 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •