Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 132

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Бонев, моите адмирации за труда, който си положил. Но според мен си заложил на ограничения, а не на подпомагане. Регистриран преди 4 години, един път подпомаган, ограничение на сумата, ограничение за бройката... При протестите на зърнопроизводителите и животновъдите не чух някой да залага такива ограничения за подпомагане в бранша. Всички искаха за всеки. Ние още при искането сами си залагаме скандалите помежду си и после ще чакаме някой да ни обърне внимание. Знаеш приказката разделяй и владей, само че по този начин сами се разделяме. Четири години, да бил се научел някой на пчеларство. Ми то за някой (може и за мен да е)може да не стигнат и 20 години. Няма връзка с това колко години се занимаваш с нещо и колко си научил, както и бройката кошери. Всички казваме, че парите не стигат до всеки пчелар, а при искането не заявяваме желание за повече средства, а сами се поставяме в рамката на тия отпуснати.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Димитър Бонев
    Защо да те плюем.
    Защо ли, ами защото някои от пчеларите из Русе са над тези години, а на опашката бяха най-отпред...
    Спирам да коментирам, защото казах всичко смислено (надявам се) по темата на което съм способен.

:D
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Потребител
    Регистриран
    01.01.2012
    Пчеларски район
    Североизточен
    Колега Бонев на каква база се отпускат средствата към България(за програмата ми е думата)?

Цитат Първоначално публикувано от koragroup
    Я да попитам с риск да ме понаплюят. Защо по същата логика не се наложи възрастово ограничение? Примерно кандидатите по 6 годишната програма, да са до 65 години към датата на кандидатстване... абсурдно нали?

Поздрави,
    Жоро
    Това би било чудесно, но едва ли, ще има ефект. Те и сега кандидатстват внуците им.

Ако съм разбрал правилно, идеята на тези програми (идеалистичната, а не това което се получава на практика) е да се развива пчеларството, защото е жизнено важен отрасъл. Причините ги знаете (опрашване, запазване на видовото разнообразие, повишаване на земеделските добиви и т.н.), Та в този ред ма мисли, кой го грее, ти колко мед си продал, за да ти изисква такъв документ. Щом, ще пчеларстваш с идеята да произвеждаш за пазара, значи получаваш доход от произведената продукция. Какъв ще ти е капацитета си зависи само от теб. И в такъв случай, не виждам причина да бъдеш подпомаган. Както не се подпомага и което и да е производство.

Това си е мое становище и то не е насочено към теб лично. Въпрос на принцип. Надявам се да не се чувстваш засегнат.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Колеги, вижте какво се обсъжда в работната група. Сравнете го с това, което ние предлгаме ( можете да го прочетете от тук http://dox.bg/files/dw?a=e78232b9f2 Малко е дълго, но няма как иначе)
    и си кажете мнението.
    ЗАСЕДАНИЕ НА РАБОТНА ГРУПА

Вчера, 29.01.2013 г., в МЗХ се проведе третото заседание на работната група за изготвяне на НПРП 2014-2016 г. В отсъствието на д-р Златка Възелова – председателя на групата, не се гласуваха решения, а се проведоха разисквания по отделните мярки. За финансови лимити почти не се говореше, а само за изискванията към кандидатите. Конкретно, бяха взети следните решения:
    1. По мярка „А”- да бъдат отделени популяризирането на пчелните продукти за биологично и конвенционално пчеларство. Предложи се, финансовия лимит за конвенционалното да бъде 300000 лв.
    2. По мярка „В” – да отпадне сектор 1, за проверителите. С приемане на поправките в ЗВД, само ветеринарните лекари имали право да извършват прегледи. Това трябва да се провери и ако е вярно, ще пишем писмо на д-р Войнов за да искаме отмяна. Членове от групата – пчелари, предложиха тази мярка да отпадне, като неефективна, на което отговорих, че това е учудващо и че не са пчелари тези, които предлагат подобно нещо.
    За ВМП – да се приложи правилото за гъвкавия прием – примерно за период от 15-20 дни да има прием, след което ресура се разпределя на броя на пчелните семейства , за които се кандидатства и броя на препаратите, т.е за 1 пч. сем и 1 препарат.
    3. По мярка „С” – да се приеме подобен подход, както по мярка „В”, като няма ограничение колко кошера има кандидата.
    4. По мярка “D” : Сектор 1 – Кошерите да бъдат от дърво. Полистироловите може би ще отпаднат. Да се опишет всички съставни части и размери на кошерите и те да бъдат стандарни. Важна е дебелината на стените на кошерите, да не се използва фазер и др. Допълнителни изисквания: а/ Кандидатът да е бил 3 години с регистрация на пчелин, като ЖО; б/ Да има минимум 20 пч. семейства / искаха да бъдат 30/. в/ Да кандидатства за толкова кошери, колкото притежава, т.е при 20 пч.сем – за 20 кошери; при 50 – за 50 кошери и това да е тавана; г/ При подаването на документите за плащане, да е заселил всички нови кошери; д/ Субсидията да е 60%.
    Сектор 2 – да се приеме подобен подход за отводките, както сектор 1, т.е мин. 20 отводки, макс. 50. Субсидия 60 %.
    5. Сектор 3 – за майките, да няма долна граница на броя пч. сем., които притежава кандидата, т. е колкото са му при регистрацията като ЗП. Трябва дя има горна граница за броя на пч. майки, за които се кандидатства. Разгоря се спор, за това дали да бъдат 100 броя, даже от „Развъдната .....” предложиха 300 бр. и т.н. Не се стигна да единомислие за макс. брой майки за кандидатстване. Субсидия 70 %.
    6. Поради това, че нямаше представени научни теми от „Научната асоциация”, мярка „Е” не беше обсъждана.

Зная, че публикувайки тук тази информация то това ще е последното, което ще знам за работата в работната група, но нервите ми не издържаха.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ако всичко се приеме, това ще бъде не крачка, цял скок напред. Дано източникът на информация не се разсърди много, защото в това време на шушукания и ехидни усмивчици, всека добра новина е блянувана.

Юрий, ни най-малко не се чувствам засегнат. Както четох някъде, wink; "Който иска да направи нещо - намира начин, който не иска - намира оправдание." Така, че да се хващаме за пушалките и да чакаме да идва топлото!
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Тази работа с намалянето на процента за субсидиране на отводките на 60% въобще не я вярвам. Няма да се случи в никакъв случай, защото никой няма да си купи отводка по програмата ако за нея трябва да плати над 60 лева с данъка.
    138лв. Х 60% = 82.8лв - 138лв = 55.2лв. доплащане плюс данъка = над 60 кинта за мършава отводка която ще вземеш след 15.06 :D :D Няма как да стане.

Автор
    Регистриран
    19.11.2010
    Пчеларски район
    Павликени-Сухиндол,
    Съветвам всички да се запознаят с предложението на плавдивските пчелари-http://dox.bg/files/dw?a=e78232b9f2 БайГеорги Тодоров си има достойни заместници! Аз ги подкрепям, защото някой някъде умело манипулира /или нещо друго/ едни и същи хора да приемат решения в свой интерес? Всички имате ел. поща - напишете Вашите виждания и сигнали за корупция на ел.поща на Министъра на земеделието и храните- minister@mzh.government.bg или signal@dfz.bg Ако не вярвате на него пишете до Министър-председателя. Имаме права, а не само задължението да стоиме по нощите пред държавните институции и да държите за ръката следващият кандидат за субсидии. Може би няма да получите отовор! Но мен са ме учили, че "количествените натрупвания неминуемо водят до качествени изменения"- нека всеки преди да постне във форума да копипейства своето писмо до Министъра на земеделието или Министър-председателя.И така всеки път като влезе във форума. Преди години в селото ми по разпределение имаше местна акушерка/ лека и пръст/, мъдра жена беше, а и сама изродила на село над 1200 деца, имаше любим израз- "Докато бебето не заплаче, майката не му дава да суче" . Сега не ли същата ситуация. Вчера един пчелар, некласирал се/ след две дъ-ъ-ъ-лги нощувки пред РА охраняван от две полицейски коли,/ по тазгодишната пчеларска програма, със заявяването, че щял да запали кошер с пчели на Плевенското изложение. На това модераторите му казват писане с главни букви. Има една приказка, че Крали Марко сукал майчино мляко до 6 годишна възраст. Ако това е вярно то значи, че е много плакал и ако питате педиатри, ще Ви кажат, че би бил и много хилав и анемичен! Аз неволно свързвам това с новата 6 годишна пчеларска програма- ако се позволи на тези 60-70-80 годишни ревливи "пчеларски Кралималковци" да сучат субсидии, то накрая пчеларството ще е като от времето на Крали Марко- дънери с пчели в гората и гладни пчелари тичащи след летяците рояци! Заявявам, че Геоги Тодоров е човека, който може да обедени пчеларите и ако той беше начело на един единен пчеларски съюз нямаше да пиша сега! За посветените е ясно, другите явно ще го разберат по трудния начин! А той е - напишете писмо в Вашите предложения и го пращайте до държавна институция. Аз написах! А Вие ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup
    Ако всичко се приеме, това ще бъде не крачка, цял скок напред.
    Колега, къде видя този скок. Това което се предлага в работната група си е вярно скок ама в пропастта. Това е последен опит програмите да се приватизират. Повечечето средства, така както го гласят, трябва да се за майкопроизводителите.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не става дума по никакъв начин за финансиране за оборудване.Вносителите нямат лоби в работната група
    Как и кой определя бюджета по програмата? Защо да не се организираме и да искаме повече пари ами се чудим как да измислим какви ли не ограничения така, че на следващия прием да се явят по-малко хора? Що за мазохизъм е това? За 2012 бюджета за цялата програма под 10 мил.лв. Само един комбайн струва почти милион.

Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •