Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 24 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 236
    Били са по средата на дъното.Около 15см. деаметър.Аз смятам да правя подвижни дъна с цяла мрежа подвижна и табла от ламарина също подвижнапод мрежата,а дъното да е високо около 10на см.Ще снимам и ще кача снимки ,но след Нова Година.Тогава ще започвам,защото сега съм извън страната.

В такъв случай това може да се приеме като нормално явление. И при мен се е случвали. Откакто почнах да прав вентилационните отвори в предната част на дъното, по цялата му ширина, нямам нито един дори и започнат да го заклейват.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    И аз доскоро нямах заклеени мрежести отвори в предната част на кошера, но миналата зима някои заклеиха част от отворите в предната част на кошерите. Странно, но факт

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    моето дъно също е с мрежа до прлката и второ дънодо което пчелите нямат достъп с отвор в предната част точно под прелката - 15 на 10 см. Сега съм го притворил на 5 см. и смятам така да го оставя, за да не се натрупва мн. въгл. диоксид.
    Направих го и поради факта, че горе при мен падат големи снегове и прелката може да се затрупа и кислород да не им влиза от никъде.
    Това е. Не са заклейвали, но нямат и достъп до тази мрежа за да заклейват....

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Имам ДБ с кръгъл отвор на дъното.Винаги заклейват мрежата ,ако закъснея със затварянето на капачето.Заклейват и отвора на прелката,ако е по-голям от 3-4см.Заклейват и покривното платно.Общо взето пчелите се "затварят" плътно преди да дойде зимата.Инстинкта им е такъв явно.
    Преди години ДБ се зазимяваше на затворена долна прелка и отворена горна.Повишената концентрация на СО2 допринасяла за забавяне на окислителните процеси в пчелния организъм и така се удължавал живота на пчелите.Оживявят!После ги зазимявахме на отворени горе и долу прелки да има течение та да са сухи кошерите.И на това удържат.Дойдоха дълбоките дъна.Устискват.Сега на мода е да няма дъно.И това ще понесат.Ако решат пчеличките да ни върнат за всички издевателства с тях? Не ми се мисли.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Цитат Първоначално публикувано от зуница
    Имам ДБ с кръгъл отвор на дъното.Винаги заклейват мрежата ,ако закъснея със затварянето на капачето.Заклейват и отвора на прелката,ако е по-голям от 3-4см.Заклейват и покривното платно.Общо взето пчелите се "затварят" плътно преди да дойде зимата.Инстинкта им е такъв явно.
    Преди години ДБ се зазимяваше на затворена долна прелка и отворена горна.Повишената концентрация на СО2 допринасяла за забавяне на окислителните процеси в пчелния организъм и така се удължавал живота на пчелите.Оживявят!После ги зазимявахме на отворени горе и долу прелки да има течение та да са сухи кошерите.И на това удържат.Дойдоха дълбоките дъна.Устискват.Сега на мода е да няма дъно.И това ще понесат.Ако решат пчеличките да ни върнат за всички издевателства с тях? Не ми се мисли.
    Това ми хареса ,Аз зазимявам на долна прелка 3-8 см.

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Аз зазимявам така.Дълбоко дъно с поставена плътна табла на долно положение и отворена долна прелка на дълбокото дъно.Подрамъчното пространство 15-16 см.
    Силата присъства там, където работи мисълта.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Аз пък зазимявам с корпус или магазин под плодника и мрежест отвор в задната част. Не го заклейват, защото е далеч от кълбото и не им пречи явно.

stanko1972 ,искам да питам кога поставяш мрежестото дъно, ако полз
    ваш такова?Благодаря!

Почетен Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от 4i4omaistor
    stanko1972 ,искам да питам кога поставяш мрежестото дъно, ако полз
    ваш такова?Благодаря!
    http://www.pchelar-probvaisambg.com/statia32_spisak.htm
    Силата присъства там, където работи мисълта.

Страница 9 от 24 ПърваПърва ... 789101119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •