Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 17 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 166
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Правиш го това при по-студено време, за да са по-мудни пчелите и за да се разбере по-точно къде е кълбото. Питката я подпъхваш, като с предната част я приплъзваш напред, така че ако има пчели предния ръб да ги избута, защото ако сложиш отгоре, можеш да смачкаш пчелите. Ако е захаросан мед, правиш 5-6 мънички дупчици и другото остави на пчелите.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    01.01.2011
    Пчеларски район
    с.Средец и гр.Стара Загора
    Благодаря за съветите
    Весели празници!
    Галин Койчев www.dogo-hunting.alle.bg

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Аз дупча пликчето за фризер с пчеларската вилица десетина пъти по цялата повърхност, която ще седи надолу към гнездото.

Цитат Първоначално публикувано от galin_f
    Здравейте! Докато четях темата ми се появиха два въпроса.

При отварянето да се слага питка ако кълбото вече е доста нагоре и има пчели над рамките (виждам такива на някои от снимките които са показани)как процедираме за да ги предпазим от нараняване като им слагаме питката?
    Торбичката на питката на колко места и до колко трябва да и се наруши целостта от долната страна? Торбичките ще са с кристализирал мед.
    Клечки дебели колкото молив върху рамките и на тях погачата.
    "Спокойствие и само спокойствие" - Карлсон който живее на покрива.

Потребител
    Регистриран
    01.03.2012
    Моля имам въпрос като се направят питки от медозахарно тесто колко време могат да се съхраняват и при какви условия благодаря предварително на всички

Наблюдател
    Регистриран
    09.12.2010
    [quote="todorksavov"]Моля имам въпрос като се направят питки от медозахарно тесто колко време могат да се съхраняват и при какви условия благодаря предварително на всички [/quo

Приготвени от мед и захар,за питките не е проблем да издържат до пролетта.От неизползваните питки приготвям сироп за пролетно подхранване.

Наблюдател
    Регистриран
    05.01.2013

Спешно подхранване

Здравейте, понеже съм пълен новобранец, искам да помоля за още един съвет.
    Отводките ми ги взех доста късно предната година, въпреки засиленото хранене, някой не успяха да съберат достатъчно мед, нямам пити с мед да им вложа.Имам сравнително малко центруфугиран мед.Въпреки общоприетото мнение , че зимното подхранване (януари ) не е желателно, днес времето беше хубаво и преслушах кошерите, два имам умрели от глад, така , че нямам избор - трябва да подхраня за да ги спася.Въпроса е с какво, както споменах нямам достатъчно мед, за да им сложа само мед, мисля да направя питка - намерих рецепта и искам да попитам дали е добро , ако ли не да предложите друга:
    - 4:1 - пудра захар - мед, 30 гр. сухо мляко на килограм питка, лимонена киселина , витамини.
    П.С. И не на последно място още един въпрос - понеже цената на захарта на кристали и пудрата е почти 2 към едно, имам електричеста машинка за кафе, тествах с нея - мели много бързо, но не е като "брашно", мога ли да си я смеля и проблем ли е ако не е толкова финна?

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Можеш да им даваш по рецептата без сухото мляко,сега нямат нужда,захарта е хубаво да е колкото може по ситно смляна

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Само пудрата захар и мед т.е. без останалите съставки. За смилането - сравняваш с пудрата, но ако не е достатъчно смляна питките ти няма да се получат добре, има вероятност да станат прекалено твърди, и пчелите ще видят зор с усвояването. Ако не са ти много семействата по-добре си купи готова пудра захар - а и мисля, че преди няколко дена срещнах обява във форумите, за пудра захар на под 3лв.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

здравейте,ЧНГ 2013г.понеже съм наченаещ използвам тези:
    http://pchelar.com/node/421
    Нищо не е вечно,дори благодарността.
    "Ренар"

Страница 9 от 17 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •