Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 16 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 151
    Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Като гледам рамките за тези основи съвсем не са специални.
    Наистина не са специални. Имат само по един канал, който не е труден за изработка.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Наистина не са специални. Имат само по един канал, който не е труден за изработка.
    Някой произвежда ли ги в България?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Някой произвежда ли ги в България?
    За сега не, но Матеев, ако си понапъне акъла и с леки преустройки на неговата машина ще е цар на пазара. Аз ще съм първия който ще си закупи. А и отпада купчина работа по тези рамки с които работим в момента.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    За сега не, но Матеев, ако си понапъне акъла и с леки преустройки на неговата машина ще е цар на пазара. Аз ще съм първия който ще си закупи. А и отпада купчина работа по тези рамки с които работим в момента.
    А как се прикрепва към рамката? Няма ли опасност при температурното разширение странично да се изметне?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Той искаше да прави нещо такова, но се отказа. Ако види готов продукт за копиране може и да се навие.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Турците от втория етаж (Асланлар или нещо подобно) се изложиха тая година. Бати скапаната тел дето продават, стоманена като за лозе. Май ще замине в коша.
    Като ти чета поста се сещам за такава стоманизирана тел, която се появи в началото на демокрацията, по пчеларските нагазини. Беше дебела не се подаваше на огъване, като пружина, но нямахме избор и работихме с нея! Лесно се изваждаше от ВО, затова накапвахме със стопен восък, за прилепване!

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    А как се прикрепва към рамката? Няма ли опасност при температурното разширение странично да се изметне?
    Тези "ушички" се огъват и се закрепват с пирончета и летвичка. А дали се огъват? Като си купя и монтирам, изградят и проверя ще ти отговоря на въпроса.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Тези "ушички" се огъват и се закрепват с пирончета и летвичка. А дали се огъват? Като си купя и монтирам, изградят и проверя ще ти отговоря на въпроса.
    Малко ми е трудно да си представя процеса на изработване заедно с арматурата чрез валцоване, ама може и да има чалъм. По-вероятно е да ги правят чрез леене под налягане.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Малко ми е трудно да си представя процеса на изработване заедно с арматурата чрез валцоване, ама може и да има чалъм. По-вероятно е да ги правят чрез леене под налягане.
    Мисля, че ако се поставя тела в момента в който се разлива восъка ще се получи. А може и да е вторичен процес след изливането на основата и да се прави пак по стария начин със загряване на тела. Някъде го виждах, но кой да помни?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Мисля, че ако се поставя тела в момента в който се разлива восъка ще се получи. А може и да е вторичен процес след изливането на основата и да се прави пак по стария начин със загряване на тела. Някъде го виждах, но кой да помни?
    Трудно ще се позиционира точно в средата на основата. Ако попаднеш на снимка на цяла основа качи я за подробно разглеждане.

Страница 9 от 16 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •