Барбекюто отдавна съм го направил,само паламуд не съм пекъл на него, но явно с твоя помощ и това ще стане :D ,ще се разберем на лични,да не спамим в темата.
Чакам сериозни отговори.
Барбекюто отдавна съм го направил,само паламуд не съм пекъл на него, но явно с твоя помощ и това ще стане :D ,ще се разберем на лични,да не спамим в темата.
Чакам сериозни отговори.
Ако искаш да ковеш рамки с този компресор, то той е предостатъчен. За такера се изисква към 4-5 атмосфери и по възможност 15-20 литрова бутилка за да не включва много често. Ти си прецени дали си струва да се ремонтира според цената на резервната част.
Тази перка която се е счупила за охлаждане на двигателя ли служи или е перката (турбината) за нагнетяване на налягането. Ако е само за охлаждането, за коване на рамките може и да минеш без нея, защото ще помпи веднъж 180-250 бода и няма да има време да загрее. Провери нивото на маслото преди да почнеш.
Компресора е моноблок,перката е за охлаждане,лошото е че закрепването и не е в центъра,а изместено встрани и не мога да я заменя с някаква подобна. Пробвах го без нея и за една минута като пипнах главата пръстите ми замирисаха на пържено. Иначе,наистина идеята ми е да го ползвам за пневматичен такер. Ето какво представлява перката-
![]()
Много сложна перка. Не става ли с някакъв електрически вентилатор който да вземе захранване от там където взима и мотора.
Колега не се занимавай да търсиш перка. обикновено на моноблоковете са си специялно проектирани за тях си за да съберат всичко в кутията. имали сме подобен проблем
при нас сложихме перка с алуминиев корпус закрепена на пласмасата която покрива моноблока с една дупка отстрани
за съжаление нямам снимки понеже вече го няма този компресор
но изкара близо година работа ежедневна а за рамки ще изкара доста повече
подобна на тази
![]()
Щом централната част на перката е здрава може да се направят само перки от ламарина към нея и да се захванат с по 2 болтчета.Първоначално публикувано от simo
Не няма да стане. Не може да се балансират перките. По добрия вариант е този на joromainata
Здравейте!Преди време си бях взел такер на RTR но е само за пирончета.Като взех да кова рамките главата на пирона влиза дълбоко в първата дъсчица и сякаш не става така здраво както с обикновения пирон.Предполагам че тогава компресора нямаше регулатор на налягането и само изключваше на 8атм.Сега му поставих филтър,който и държи зададено му налягане.Та въпроса мие ако ковете рамките с пирони за такер какъв размер да са,и какво налягане да ползвам.Или да си взема такер и за скоби-и какъв размер да са?
Рамките ги кови не с пирони а със скоби с дължина 25-32мм.Става перфектно.
До спусъка на такера има едно приспособление за регулиране на дълбочината на забиване. Иначе със скобите по бързо и лесно се коват рамки.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))