Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 113
    Наблюдател
    Регистриран
    14.02.2011

ДИРЕКТНО ПОДПОМАГАНЕ НА ПЧЕЛНО СЕМЕЙСТВО

пълни глупости
    Ако вярваш на всичко,което четеш,по-добре не чети

Потребител
    Регистриран
    01.01.2012
    Пчеларски район
    Североизточен
    Ветеринарите нямат сключени договори с министерството тази година и таксуват кой както му дойде.На мен ми казаха 0.80 лв. на семейство.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    А, като ти взимат 0.80 лева проверяват ли ти наистина кошерите.

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    Хептен ще откажат и малкото хорица станали и решили
    да станат ЗМП..Говоря за колегите,който имат над 100 кошера..
    Още една абсурдна такса,явно са решили да унищожат пчеларството в България..
    Само пари искат тяхната мама мръсна,а за подпомагане на сектора кръгла нула,дано не е вярно... next_mad;

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    EK вече нотифицира искането за финансиране на профилактичните прегледи, но ветеринарните лекари имат някакъв друг проблем за решаване, наследен от предните управляващи. Сега водят разговори за решаването му и ще започнат да подписват договорите. Става дума за това, че те трябва да платят от джоба си всички изследвания на животните, които са договорирани, което за един участък често надхвърля сумата от 5-6 хиляди и към края на годината евентуално държавата да им ги възстанови. И аз да съм на тяхно място няма да сключа договор. В същото време те нямат право да получават пари от собствениците на животни за дейности включени в националната профилактична програма, за това сега се влиза в един омагьосан кръг.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    [quote="kasapina"]...Само пари искат тяхната мама мръсна,а за ...quote]

ние да не искаме нещо по различно...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    Съгласен съм да им давам по 4лв. на семейство, ама прегледа ще е ПРЕГЛЕД :D, всяка рамка ще ми оглежда.Само на единия пчелин, ще си уплътни 8 часов работен ден :D , а при някой колеги, ще трябва да го назначат за месец, с преспиване и изхранване :D!
    Ама още не съм попаднал на ветеринар, който да е посмял да се приближи на по малко от 10 метра!
    А да видим сега!
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."
    Атанас Буров

Потребител
    Регистриран
    28.01.2011
    Пчеларски район
    Раднево
    Абсурд е да дам по 4 лв на пчелно семейство,тея побъркани ли са или нещо друго им има ?
    То, и без това ветеринара като отида при него ме таксува за глупости,а сега хептен ще удари през просото.Да си оправят по бързо договорите и да не ме занимават с глупости.
    Животновъдите и зеленчукопроизводителите се вдигнаха на протести и вече имат субсидия,а ние само си говорим и надъхваме във форумите и ни оставят без една стотинка субсидия..Тези смотани програми не ги броя,те са пълна подигравка за нашия сектор.
    Тука трябва субсидия на пчелно семейство,всяка година всичко се вдига,само меда седи на една и съща цена..
    Вече започва да писва тази ситуация..
    Така ли другите могат да направят нещо за сектора си,а ние да сме най големите мърди в цяла Европа.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от kasapina
    Така ли другите могат да направят нещо за сектора си,а ние да сме най големите мърди в цяла Европа.
    Ами така излиза...

Цитат Първоначално публикувано от kasapina
    Тука трябва субсидия на пчелно семейство,всяка година всичко се вдига,само меда седи на една и съща цена...
    Не ме разбирайте погрешно нямам нищо против това да взема някой лев субсидия... но като се почне от това що другите взимат, а ние не, те се длъжни да ни дадът, и се стигне до без субсидии не можем да оцелеем, ние сме зависими от тях, и любимото ми - ако получаваме субсидии ще просперираме и ще се развиваме...
    Миналато година по деминимс дадоха 12 лв. национална субсидия (помощ) което си беше чиста подигравка но както и да е... та ако приемем че една субсидия за бг пчелар е 12 лв. то много ми се иска някой да ми обясни нещо. Дребен пчелар с 20 кошера взима по 12 лв. т.е. 240 лв. плаща им данък, и с остатъка според мнозинството пчелари ще развива пчелинът си, ще си стъпи финансово на краката си и ще просперира, ще оцелее.
    Много ми се ще някой без да се заяжда и т.н. съвсем нормално и аргументирано да седне и да ми обясни - как ще се развивам и просперирам с тия 240 лв. субсидия ...
    само не казвайте ама те трябва да са еди колко си... за момента бг пчеларя е оценен на 12 лв. субсидия...

И защо масово се смята че като почнем да взимаме субсидия ще цъфнем и вържем...

В желанието си да се докопаме до някакви пари случайно не пропускаме ли нещо друго... как мислите?
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Страница 9 от 12 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •