Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 94
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tanasko Виж публикацията
    Моля за съвет как да накарам едно семейство да си смени майката.изкара зимата но изостава доста от другите,така беше и миналата година и много ме е яд като го гледам така а толкова да му настоявам
    Изчакай още малко и след това просто му убий майката.

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    [QUOTE=tanasko;59107]Моля за съвет как да накарам едно семейство да си смени майката.изкара зимата но изостава доста от другите,така беше и миналата година и много ме е яд като го гледам така а толкова да му настоявам[/
    Смени майката, но не от същия кошер. Имах такова семейство направих му самосмяна и проблема с работливостта му остана (мързеливо), затова ти препоръчвам смяна на семенцето от друг работлив кошер.
    И да се лъжем няма смисъл в това - самозалъгваш себе си като пчелар!!!

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Да изчакам търтеи нали,майката да я отделя ли в нещо и да видя дали ще заложат маточник.Ако нещо се обърка ще мога да я върна обратно

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Да изчакам търтеи нали,майката да я отделя ли в нещо и да видя дали ще заложат маточник.Ако нещо се обърка ще мога да я върна обратно
    Търтеи има вече, но времето още не е много подходящо, а и малко повечко пило да заложи. Майката можеш да я правиш каквото си поискаш, но е хубаво да я убиеш и да я хвърлиш в кошера.

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Да отнема маиката и след няколко дни да му сложа пита с прясно пило
    От най работният си кошер така ли да направия

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    Като сложиш пило от някое работно семейство, гледай дали маточникът ще е на питата, която си дал. Не се чака няколко дни след отнемане на майката!

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Това не е критерий, че като му сложиш пило от най - работния кошер ще се получи най - добрата майка. Това, че баща ми е бил най - работния, аз защо съм най - големия лентяй?

Потребител
    Регистриран
    17.04.2014
    Пчеларски район
    с.Крушаре , обл.Сливен
    Разбрах че е добре да оплачат старата си майка, ще я хвърля вкошера.
    Благодаря ви ще изчакам да се пооправи времето и ще пробвам тази тактика мисля че на този етап няма да стане по слабо семейството,или ще се оправи или...
    Като застана до кошерите да ги погледам всички работят като луди,носят прашец в несвяс,само този от време на време се вижда някоя и друга пчела да влиза или излиза.така че ще опитам

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Благодаря ви ще изчакам да се пооправи времето и ще пробвам тази тактика мисля че на този етап няма да стане по слабо семейството,или ще се оправи или...
    Като застана до кошерите да ги погледам всички работят като луди,носят прашец в несвяс,само този от време на време се вижда някоя и друга пчела да влиза или излиза.така че ще опитам
    А така. Горе - долу ми схвана мисълта. И още нещо - недей да трепериш на всяка пчела или майка.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Колега от думите ти разбирам ,че семейството е слабо.Не е ясно колко семейства имаш.Ако ти са малко и няма да можеш да помагаш с млади пчели и запечатано пило ,направо се откажи.Нали знаеш -докато стане майка ,докато почне да снася ,докато почнат да се люпят ,настоящите пчели ще са измрели.

Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •