Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Искате ли да ви проверяват ПЧЕЛАРИ-ПРОВЕРИТЕЛИ и това да бъде задължително със Закон

Гласували
134. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

22 16.42%
  • Не

106 79.10%
  • Нямам мнение

4 2.99%
  • Въздържам се от гласуване

2 1.49%
Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 81 до 90 от общо 139
    Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Съжалявам но не мога да ви помогна.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Знаеш ли някоя лаборатория където може да се замерят надеждно броя на ноземните спори от проба, срещу заплащане естествено. Питам защото искам регулярно са следя определени групи кошери и ефекта от различни препарати, които струват пари.
    Благодаря.
    Съдейки по заснетите лекции на Софрониев това в БГ не става. Имам спомен, че в нашия университет може да се изследва за нозема апис , но за нозема церана, НЕ. Още по-голям е въпроса до колко ще може да се вярва на тези изследвания. Според мен е най-добре да се свържеш със Софрониев, защото сина му е завършил тук и е на ясно с тези неща.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Съдейки по заснетите лекции на Софрониев това в БГ не става. Имам спомен, че в нашия университет може да се изследва за нозема апис , но за нозема церана, НЕ. Още по-голям е въпроса до колко ще може да се вярва на тези изследвания. Според мен е най-добре да се свържеш със Софрониев, защото сина му е завършил тук и е на ясно с тези неща.
    Да той каза, че праща пробите в Швейцария ако не се лъжа, но за съжаление не съм от неговата черга за да си го позволя.
    Именно затова се питам какво ще ти каже пчеларя-проверител ако поради някакви екстрасенски възможности определи, че кошерите ти имат прекалено високи нива на ноземни спори. Дали подобно на лекарите няма да се превърнат в търговски посредници на една камара препарати, всички със съмнителни качества, но пък на подозрително еднакви цени.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Вече отговорих за нозематозата. Всички сме наясно, че с нея има проблем. Със заразяването, със развитието или не на болестта, с лечението и т.н.
    Насреща стоят елементарни действия против вароатозата които не се предприемат или се предприемат грешно което ги обезсмисля, стоят европейския и американския гнилец, стои черния маточник и т.н. и т.н. Предстои ни среща с малкия кошерен бръмбър. Пчеларството е в тотален подем, а нашето дружество за изминалата година е приело 3-4 нови члена. Никой не се интересува от проблемите, болестите, профилактиката, интересни са само печалбите сметнати на ум със замъглен от ракия мозък.
    БЕЗ КОНТРОЛ НИ ЧАКА ТЪМНО БЪДЕЩЕ!!!

Предложението да се избират от местни структури е чудесно, но неизпълнимо за момента защото няма структури.

ПАК ПОВТАРЯМ, ЧЕ ПРОВЕРИТЕЛЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЛИШЕН РЕСТРИКТНИ ПРАВА. НЕГОВАТА ФУНКЦИЯ ДА БЪДЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ ОТ БЛИЗО СЪС СЕМЕЙСТВАТА, ДА ДАДЕ ПРЕДПИСАНИЕ СЪВЕТ, ДА ПРЕДАДЕ ОПИТ И ПРИ НУЖДА (гнилец примерно) ДА СИГНАЛИЗИРА ГЛАВНИТЕ ВЕТ. ЛЕКАРИ ПО РАЙОНИ. ТЕ ВЕЧЕ ДА СФОРМИРАТ КОМИСИЯ И ДА ДЕЙСТВАТ.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Проверитери!? Ако се въведе и клауза, за всяко унищожено семейство, държавата плаща по пазарни цени, едно ново. Няма да има противене! Преди 15 и повече години имах АГ. От съществуващите тогава 20 и няколко семейства, нито едно не се разболя. Това беше много продуктивен и с млада майка кошер, който може би, беше ограбил есента, някое болно семейство от АГ. Унищожих семейството, кошера го бработих и вече години в него живеят и се сменят поколения пчели.
    Убеден съм, че в почти всеки кошер има спори на АГ, но не се развиват. Пчелите имат някакъв имунитет.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от dankov64 Виж публикацията
    Защо си мислиш че знаеш всичко. Не си ли се сблъсквал с държавна бюрокрация, ТО ТЪЙ АМА НЕ ТОЧНО ТАКА.
    Не претендирам, че знам всичко, а искам да кажа, че не познаваме законите и не си знаем правата, това ни е проблема. Иначе можем да лаем яко.
    А и горките комшии, които не искат да имат пчели до дворовете си, ако знаеха, че не са ни регистрирани пчелините, само едно оплакване и пчелина е аут. Закони, какво да ги правиш.
    Нека пуснат анкета, кой е чел закона за пчеларство, да видим резултатите.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Не претендирам, че знам всичко, а искам да кажа, че не познаваме законите и не си знаем правата, това ни е проблема. Иначе можем да лаем яко.
    А и горките комшии, които не искат да имат пчели до дворовете си, ако знаеха, че не са ни регистрирани пчелините, само едно оплакване и пчелина е аут. Закони, какво да ги правиш.
    Нека пуснат анкета, кой е чел закона за пчеларство, да видим резултатите.
    Имах в пред вид, че в закона го пише, да така е но има много др. непреодолими фактори които противоречат на закона и де факто в конкретния случаи не можеш да си изследваш пробите безплатно.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Мен не ме притесняват проверителите.
    Този пост е редактиран от dankov64; 24.03.2016 в 10:17.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    Мен не ме притесняват проверителите.
    Този пост е редактиран от dankov64; 24.03.2016 в 10:17.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    По принцип е необходимо държавата да осъществява някакъв контрол върху заразните болести по пчелните семейства! Проблемът е в това, че е малко вероятно, тази дейност да бъде извършена професионално и качествено. Ако ще е само губене на време и формално попълване на някакви документи, с цел усвояване на някакви пари, по-добре да ги няма. Поради тези мои съображения, не гласувам в анкетата.

Страница 9 от 14 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •